Wethouder van Haaren neemt de wandelkaart in ontvangst. Foto: Rob Stevens
Wethouder van Haaren neemt de wandelkaart in ontvangst. Foto: Rob Stevens

Geslaagde MarkeMallemDag

Algemeen

MALLEM - Wethouder Marijke van Haaren opende zaterdagmiddag samen met voorzitter Tonni Wormgoor het programma van de MarkeMallemDag.

Eerst nam zij de wandelkaart langs de Markestenen in het gebied in ontvangst. De kaart valt deze week bij alle Eibergenaren in de bus. Zij sprak haar waardering uit voor de organisatie van deze dag en het enthousiasme van vrijwilligersorganisaties als Marke Mallem die allerlei moois voor de gemeenschap tot stand brengen. Ruim honderd belangstellenden lieten zich vervolgens door het 45 hectare grote gebied leiden. Langs markante punten waar deskundigen een toelichting gaven.

Zo gaf Bert Smeenk bijvoorbeeld uitleg bij de Joods begraafplaats. Rob Kleine Goldewijk vertelde over de mogelijkheden van een Berkelbeach en een medewerker van Noaber 18, bij het vogelbroedgebied Stokkersweg, over de werkzaamheden die daar in het kader van de nieuwe N18 worden verricht.
Het treintje Bello zorgde voor het vervoer van bezoekers van boerderij het Vunderink via de Leugemorsweg naar de Stokkersweg. Na de wandeling kreeg men de mogelijkheid de vorderingen van de renovatie van de Kastanjefabriek te bekijken. Ieder kon met eigen ogen aanschouwen wat voor moois daar wordt verricht. Begin 2018 denkt men met het hotel te beginnen. De MarkeMallemDag was er voor bedoeld Eibergenaren te laten zien wat allemaal is bewerkstelligd in het gebied de afgelopen jaren. Maar Marke Mallem is ook op zoek naar nieuwe uitdagingen in het gebied. Bezoekers konden dan ook hun suggesties achterlaten.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant