Vijfde editie Berkelland Korenfestival

Algemeen

BORCULO - Het is alweer de vijfde keer dat De Berkelzangers uit Borculo het Berkelland Korenfestival houden. Het Korenfestival vindt plaats op zondag 8 oktober in het Muziekcentrum aan de Haarloseweg 7 in Borculo.
De opening is om 12.00 uur en de zaal is vanaf 11.15 open. Het eerste lustrum wordt gevierd met de koren: Njoy uit Westervoort, Spontaan uit Angerlo, Roalter Jong's uit Raalte, Evergreen koor uit Aalten en Ontroerend Goed uit Oldenzaal. De entree is gratis.

Er is getracht voldoende diversiteit in de uitgenodigde koren te brengen, zodat het publiek kan genieten van heel verschillende koorzang. De koren zullen ook beoordeeld worden door een vakjury enerzijds en door de koren onderling anderzijds. Het winnende koor mag een professionele opname van vier uur laten maken door Silvox Studio uit Silvolde. De korendag wordt om 12.00 uur geopend door de organiserende vereniging De Berkelzangers, die zonder mededinging deelnemen, maar wel voor een flitsende en inspirerende opening willen zorgen.
Vervolgens is het eerste deelnemende koor om 13.00 uur aan de beurt, ieder koor krijgt 40 minuten voor het optreden. Er zijn vijf deelnemende koren, de volgorde van optreden zal door loting bepaald worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant