Veel belangstelling voor haken in het Gedenkbos in Neede. Foto: Rieta van der Linde
Veel belangstelling voor haken in het Gedenkbos in Neede. Foto: Rieta van der Linde

Vlaggetjes haken in Gedenkbos Neede valt in de smaak

Algemeen

NEEDE - Vlaggetjes haken in het Gedenkbos Neede valt goed in de smaak. Zeker dertig dames haakten zaterdagmorgen aan om te haken, te praten en te genieten van de prachtige omgeving in het herfstzonnetje. "Geweldige opkomst, echt leuk", laat Gerdi Frankes weten. "We hebben het geluk met het prachtige weer, maar de dames nemen ook de moeite om te komen. Zelfs van buiten Neede zijn ze gekomen. Dit toont aan dat de actie aanslaat en dat haken verbindt", vertelt Rieta van der Linde. Samen met haar buurvrouw Gerdi organiseert zij een aantal haakbijeenkomsten voor de wereldrecordpoging 'De langste gehaakte vlaggetjes lijn' in Neede.

Hilda Mulder is samen met haar buurvrouw Rienke Nijland gekomen. "Het gemak van een haakwerkje is dat je het zo neer kunt leggen", vertelt Hilda. "Je pakt zo de draad weer op". "Klopt, als je breit vind ik toch dat ik eerst die pen moet afmaken", laat Marian Nijhuis uit Westervoort spontaan weten. "Ik had heel lang niet gehaakt. Maak eerst de restjes garen op. Vindt het helemaal geweldig zo met elkaar haken en gezellig een praatje maken. De belangrijkste reden dat ik meedoe is om steun te betuigen aan lotgenoten" legt Dini Hogeweg uit Borculo haar komst naar het Gedenkbos uit. "Het haken van vlaggetjes is super leuk om te doen, ze zijn zo klaar. Het werkt verslavend. En haken kun je overal", vertelt de Needse Tineke Kornegoor enthousiast. "Ik haak zelfs in de auto, mijn man is dan de chauffeur", lacht ze.
"In totaal zijn er in Neede bij de Blokker en in het Gedenkbos 1.566 vlaggetjes ingeleverd voor het wereldrecord 'De langste gehaakte vlaggetjes lijn'. Tanja Lammers uit Haaksbergen neemt het voortouw in haar woonplaats om haakbijeenkomsten te organiseren. Vlaggetjes gehaakt in Ruurlo, Vorden, Hengevelde, Rekken, Eibergen, Etten-Leur en Haaksbergen leverde Tanja in tijdens de bijeenkomst in het Gedenkbos. Initiatiefnemer Debby Nijenhuis van de Nije Stichting kreeg zaterdag 2.803 vlaggetjes mee om slingers van te maken. "Super, dit resultaat. Een mooie bijdrage om het jubileum van de Nije Stichting volgend jaar te vieren. Na de recordpoging worden de slingers opgehangen op oncologische afdelingen. En de opbrengst van de verkochte slingers komt ten goede aan de Nije Hoeve, een centrum voor (na) zorg en ondersteuning bij kanker". Meer info: www.denijestichting.nl
Volgende haakbijeenkomsten zijn: zaterdag 21 oktober HAAKstaffete in Theater en Filmhuis De Kappen in Haaksbergen van 10.00 tot 17.00 uur. Vrijdag 17 november van 18.30 tot 20.00 uur in de Openbare Bibliotheek in Neede. Vrijdag 19 januari van 19.00 tot 21.00 uur bij Elite B.V. in Neede.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant