Marcel Wolterink werd koning in Eibergen. Foto: Facebook schuttersgilde Eibergen
Marcel Wolterink werd koning in Eibergen. Foto: Facebook schuttersgilde Eibergen

Een mooie nazomer en najaarskermis in Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - Het weekeinde van de Eibergse najaarskermis vond dit jaar een maand later plaats dan de jaren ervoor. In overleg met de Eibergse horeca en afgestemd op andere activiteiten en feesten in de plaatsen rondom Eibergen besloot de Stichting Draaimolen, de verantwoordelijke voor de organisatie van de voor- en najaarskermis, de kermis naar eind september te verplaatsen. Zo was het dit jaar een echte najaarskermis. Het weer zat in ieder geval mee, geen onbelangrijke factor!

Door Rob Stevens

Vrijdag om 19.00 was de opening van de kermis op de Brink in Eibergen, meteen de start van een scala aan weekend-activiteiten. Zaterdagmorgen was de feesttent het startpunt van een fietstocht. En zondag vond de traditionele warenmarkt plaats en niet ver van het Openlucht Theater het al even traditionele vogelschieten. Bennie Simmelink, schutterskoning 2016, loste het eerste schot op de vogel. Als tweede was de eer aan burgemeester Joost van Oostrum die het nationaal kampioenschap wielrennen voor burgemeesters van de vorige dag nog in zijn benen had zitten; hij wist bij dat kampioenschap beslag te leggen op de derde plaats. Daarna mochten de Eibergenaren op de vogel schieten met als inzet de titel 'schutterskoning 2017'. Marcel Wolterink haalde uiteindelijk de vogel naar beneden.

Zondagmiddag was Café De Stier het startpunt van de kermisloop. Ook een oudje op het kermisprogramma. Een loopwedstrijd van vijf kilometer voor senioren door en rond Eibergen. Het is als sinds jaar en dag een kermisactiviteit, ooit begonnen als initiatief van de bekende Eibergenaar en sporter Gerrit Kluivers. Zijn kleinzoon Cannor ging deze keer met de eerste plaats aan de haal. Maandag was het Eibergs kampioenschap houthakken dat op het programma werd aangekondigd als 'Heel Eibergen hakt!
De Eibergse voor- en najaarskermis speelt zich voor een groot deel af in of bij de vele cafés die Eibergen rijk is. Het is die vier dagen dan ook een komen en gaan van allerlei activiteiten, optredens van dj's en allerlei bekende en minder bandjes.

De burgemeester lost het tweede schot. Foto: Rob Stevens
De winnaars van de kermisloop op het podium Foto: Rob Stevens
Kluivers op het hoogste podium. Foto Rob Stevens
Volop vertier op de kermis. Foto: Rob Stevens
Het schieten werd gestart met een schot van de koning van 2016. Foto: Rob Stevens

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant