Fysio Eibergen Boemerang Dames I sleept winst uit het vuur

Algemeen

EIBERGEN - Zaterdag, 23 september startte de competitie voor de dames van FYSIO Eibergen Boemerang met een thuiswedstrijd tegen De Hofnar-Bovo uit Aalten. Pikant detail is natuurlijk het feit dat de nieuwe trainer van Fysio Eibergen Boemerang voordien in Aalten trainer was. De toeschouwers op de tribune waren vooral nieuwsgierig hoe het team uit de voorbereiding was gekomen en hoe de nieuwe speelsters, Lotte Wassink en Suzanne ter Horst zich zouden presenteren.

Tim gunde beiden in de eerste set direct een basisplaats.De start van Fysio Eibergen Boemerang was niet denderend. Het oogde allemaal wat onzeker en onwennig en de ploeg uit Aalten profiteerde daar gretig van. Toch slaagde Boemerang erin om in de loop van de set het tij enigszins te keren. De ploegen hielden elkaar in evenwicht tot 23-23 en toen drukte De Hofnar-Bovo door en won de eerste set met 23-25.
De tweede set was min of meer een herhaling van de eerste set, opnieuw lukte het niet om grip te krijgen op de serve en aanval van de speelsters uit Aalten. Daarbij pakte de verdediging van de Hofnar-Bovo bijna elke bal en bij de stand van 10-20 dreigde een afstraffing voor Eibergen. Toch lukte het de dames uit Eibergen nog een paar punten in te lopen maar uiteindelijk ging de set met 17-25 naar Aalten.
De vraag was natuurlijk of het zou lukken in de derde set de wedstrijd te laten kantelen. Met Inge Hummelink als spelverdeelster kwam er meer dynamiek en snelheid in het spel van Boemerang ging het beter lopen. De aanval kwam door en vooral Roeyel Koldewey en Marit Pasman scoorden via harde smashes. Het spelpeil van de Hofmar-Bovo zakte, vooral de passing kwam onder druk waardoor hun aanval minder goed functioneerde. Fysio Eibergen Boemerang hield de ploeg uit Aalten in de houdgreep en de set werd met 25-10 binnen gehaald.
Met dit resultaat in de rug werd aan de vierde set begonnen en bleef Fysio Eibergen Boemerang aan de goede kant van de score. Mirjam Wentink-Hahne liet een paar goede serveerseries noteren en vooral de aanvalsters slaagden erin met gevarieerde ballen punten te scoren. Ralleys werden gewonnen en het laatste punt was symbolisch voor deze beide sets. Een foutserve van De Hofnar-Bovo was voldoende om ook deze set winnend af te sluiten met wederom 25-10.
De vijfde set is vaak een loterij. Welk team slaagt erin grip op het verloop van de set te krijgen, wie maakt de meeste fouten. Fysio Eibergen Boemerang hield de druk hoog, liep uit maar de Hofnar-Bovo knokte zich terug tot 10-9 en 12-12. Tim ten Pas greep naar de time out en via een goed blok van Fleur Wieggers en Mirjam Wentink-Hahne werd het veertiende punt gescoord waarna Kirsten Lentink het vijftiende en winnende punt binnen sloeg. De set werd gewonnen met 15-12 en de wedstrijd met 3-2.
Tim ten Pas was met het resultaat tevreden, maar was ook realistisch. "Het verloop van de eerste twee sets was niet goed. Dit is nog een probleem van het team. Ze komen wat moeizaam op gang, zijn nog te onzeker en onrustig en dat moet verdwijnen. Hieraan wordt veel aandacht besteed en als de dames dat onder de knie krijgen dan ziet het er goed uit." Hij toonde zich tevreden over het debuut van Lotte Wassink en Suzanne ter Horst. Ze moeten hun plekje in het team nog vinden maar het zijn speelsters met veel mogelijkheden waar Fysio Eibergen Boemerang nog veel plezier van kan beleven. Volgende week, zaterdag 30 september, speelt het team uit tegen Fysiotherapie Scheepjeshof VCV in Veenendaal. De wedstrijd begint om 16.30 uur.