Foto: Hedwig met enkele kinderen wachtend op de toegang tot de Escaperoom. Foto: Rob Weeber
Foto: Hedwig met enkele kinderen wachtend op de toegang tot de Escaperoom. Foto: Rob Weeber

Griezelnacht in Eibergen, gruwelijk eng

Algemeen

EIBERGEN - Het thema van de Kinderboekenweek 2017 die van 4 tot 15 oktober werd gehouden, is Griezelen, onder het motto: Gruwelijk Eng! Naast de scholen die een speciaal voor het thema samengesteld lespakket bij de boekhandel kunnen bestellen, met onder meer het Kinderboekenweekgeschenk, doen ook de bibliotheken mee. Je kunt er terecht voor films, kranten, tijdschriften, boeken en evenementen. De bibliotheek Oost-Achterhoek, onder leiding van consulent Educatie Jeugd Rianne Eijnatten, heeft het thema heel origineel opgepakt. Afgelopen vrijdagavond was er voor de jeugd van 21.00 – 24.00 uur de Griezelnacht Eibergen.

Door Rob Weeber

In de bibliotheek in Eibergen konden kinderen uit alle gemeenten waar de bibliotheek Oost-Achterhoek gevestigd is, Berkelland, Oost-Gelre en Winterswijk, de hele avond lekker griezelen. In totaal vier rondes beleefden de kinderen de griezeligste dingen. Wat te denken van een griezeldrankje met bloed waar een hand in drijft, of een afgehakte vinger als lekkere knakworstje. Ook werden er enge dieren getoond, zoals een levende python. In de grote zaal werden workshops gegeven, waarbij je met verschillende materialen en technieken een enge boekillustratie kon maken. In een andere hoek zaten twee 'griezels' kinderen te schminken. Verder kon je de griezeldans dansen, griezelgedichtjes maken, een monsterquiz doen, je eigen griezeltas maken, de Escaperoom betreden en de voelquiz doen, waarbij je je hand in een donkere tas moest stoppen en raden wat je voelde. De winnaar daarvan kreeg een boekje met griezelverhalen. Naast alle activiteiten van de kinderen werden er door de medewerkers griezelverhalen voorgelezen. Maar het meest spannende was misschien wel de vertoning van de film 'De Heksen', gebaseerd op het gelijknamige, gruwelijk spannende boek van Roald Dahl. De avond werd afgesloten met een optreden van de Odival dansers, een street dance groep uit Eibergen die zich als Zombies hadden verkleed.
De bibliotheek Oost-Achterhoek timmert hard aan de weg. In november bijvoorbeeld organiseert zij in het kader van Nederland Leest, waarin het thema Robotica centraal staat, workshops voor de jeugd over robotica en programmeren. Tijdens deze week ontvangen alle leden van de bibliotheek een boekje over robotisering. Verder is er van 17-24 november de Week van de Mediawijsheid, een week waarin ouders, professionals en kinderen discussiëren over online gedrag en media. Ook daar doet de bibliotheek aan mee. Voor meer informatie: www.oostachterhoek.nl
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant