De veelzeggende promofoto van 'Loverboys'. PR Bock&Baas
De veelzeggende promofoto van 'Loverboys'. PR Bock&Baas

Theatervoorstelling 'Loverboys' in kader van preventie

Algemeen

'Loverboys zoeken vaak een zwakke schakel uit'

Door Henri Walterbos

OOST GELRE/AALTEN/WINTERSWIJK/BERKELLAND - Het Preventie Platform Jeugd heeft oktober uitgeroepen tot 'Maand van de opvoeding'. In het kader hiervan worden allerlei activiteiten georganiseerd. Op donderdag 26 oktober wordt in De Mattelier, Mattelierstaat 19 in Groenlo de gratis toegankelijke theatervoorstelling Loverboys uitgevoerd; een interactieve theatervoorstelling voor moeders en dochters.

Net als je denkt ze door te hebben, veranderen ze hun methodes. De tijd van cadeaus en meiden verliefd maken is voorbij. De nieuwe generatie loverboys pakt het heel anders aan. Het toneelstuk Loverboys laat de toeschouwers kennis maken met de loverboys van nu. Aan de orde komen vragen als: hoe gaan de loverboys van nu te werk? Hoe kun je voorkomen dat je slachtoffer wordt van een loverboy? Wat moet je doen als het te laat is? De voorstelling is enkel bestemd voor moeders en hun dochters in de leeftijd 12 tot 16 jaar en wordt uitgevoerd door mensen die gewend zijn dit soort theater te spelen. De voorstelling duurt 45 minuten. Daarna wordt 45 minuten nagesproken.

Het verhaal: Chris heeft het goed voor elkaar. Ze heeft leuke ouders en een leuk vriendje, Pieter. Op school trekt ze veel op met haar goede vriendin Kim. Zij weet elke situatie net nog iets spannender te maken. Via Kim komt Chris in contact met Dave. Dave is heel anders dan Pieter. Hij is stoer, spannend en avontuurlijk. Ze maakt een afspraakje met Dave om hem te ontmoeten – gewoon voor de lol en uit nieuwsgierigheid. Dit lijkt allemaal heel leuk, toch krijgt ze een raar gevoel bij Dave. Er klopt iets niet. Chris wil het contact met Dave verbreken, maar Dave heeft een heel ander plan. Gelukkig heeft ze Kim nog, haar beste vriendin. Maar is Kim wel wie ze lijkt…

Mazzel
Het initiatief om de voorstelling Loverboys in de regio aan te bieden komt van Mazzel Jongerenwerk in samenwerking met het Preventieplatform. "In het verleden hebben we wel eens intergemeentelijk Loverboys-theater georganiseerd vanuit het Preventieplatform. Dat was, net als nu, voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Winterswijk en Oost Gelre. Het is nu in de vorm gegoten van een vrijblijvende, leuke avond uit voor moeders en dochters, maar als twee dochters of vriendinnen het leuk vinden om alleen te komen dan mag dat ook, hoor," vertelt Talie Wijlens van Mazzel. "We hebben zestig plaatsen ter beschikking. Bij meer animo gaan we zoiets vaker oppakken. Het is interactief theater waarin dingen bespreekbaar worden gemaakt, waaronder ook gevoelige dingen. Het gaat immers over loverboys en alles wat daar mee te maken heeft. Het kan best zijn dat mensen voorbeelden herkennen of een verhaal willen delen. Daar wordt uiteraard vertrouwelijk mee om gegaan. Het is tevens een mooie gelegenheid kennis mee te geven wat betreft loverboys. Het komt immers niet alleen in de grote steden voor maar het kan ook hier gebeuren en het kan iedereen gebeuren. Loverboys zoeken vaak een zwakke schakel uit. Dat wil niet perse zeggen dat het bijvoorbeeld altijd dochters zijn van gescheiden ouders. Het kan juist ook een meisje uit een gewoon, compleet en welvarend gezin zijn." Het onderwerp is nog steeds actueel, bevestigt Wijlens. "De voorstelling is een aanvulling op wat er al is. Het is opgezet opdat mensen er over gaan praten. We besteden er op school structureel aandacht aan door middel van gastlessen en we hopen dat als er iets speelt, dat ze er thuis over praten. We hopen een vlekje te leggen waar we van hopen dat het een olievlek wordt, die zich in positieve zin uitbreidt." Belangstellenden die de gratis voorstelling willen bezoeken dienen zich hiervoor aan te melden op info@preventieplatform.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant