De Nationale Archeologiedagen bij De Schepre werden goed bezocht. Foto: PR De Scheper
De Nationale Archeologiedagen bij De Schepre werden goed bezocht. Foto: PR De Scheper

Nationale Archeologiedagen bij Historisch Museum de Scheper te Eibergen

Algemeen

EIBERGEN - De speciale archeologiemiddag voor kinderen op zaterdag 14 oktober is een daverend succes geworden en dat was niet alleen te danken aan het prachtige weer.

Meer dan 36 kinderen vonden het spannend om in de voetsporen van Indiana Jones te treden en hun eigen bodemschatten op te graven, gevolgd of vooraf gegaan door een heuse speurtocht door museum de Scheper. Gewapend met pen en papier hebben ze het raadsel opgelost en daarna hun historische lekkernij opgepeuzeld. Er zijn selfies gemaakt en onder leiding van vrijwilligers van het museum zijn er tijdens het mozaïeken ware kunststukjes ontstaan. Ook de ouders die hun kinderen vergezelden hebben die middag genoten van het museum én natuurlijk van het plezier dat hun kinderen beleefden. Op vrijdagmiddag 13 oktober was de lezing van archeoloog Norbert Eeltink over 'Botonderzoek in de archeologie' die ook veel belangstellenden mocht verwelkomen.
"Al met al een geslaagd evenement voor herhaling vatbaar. En natuurlijk was dit niet mogelijk geweest zonder de inzet van onze vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank", aldus Jokes Reijgersberg , vanMuseum de Scheper.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant