Nacht van de Nacht

Algemeen

NEEDE - Het IVN-Oost Achterhoek doet op zaterdag 28 oktober mee aan de Nacht van de Nacht. Zij doen dit in samenwerking met de Stichting Vleermuizendorp Neede en Stichting Natuurpark De Kronenkamp. Men is vanaf 19.30 uur welkom bij natuurpark Kronenkamp, aan de Kronenkamp in Neede.

In het hele land organiseren natuurorganisaties deze avond activiteiten met het doel mensen inzicht te geven welke invloeden lichtvervuiling heeft op mens en natuur.
In Neede start het avondprogramma om 19.30 uur met een presentatie waarin de mensen van IVN met de aanwezigen ingaan op het vele licht wat overal aanwezig is. Wat doet het met de mens en welke nadelige gevolgen heeft het op de dieren en de natuur in het algemeen?
Om de deelnemers dit te laten beleven worden zijn daarna uitgenodigd voor een wandeling in het omliggende park. Luister daar naar de geluiden van het nachtleven in het bos. Misschien horen aanwezigen dan de roep van de bosuil, spotten we met goed weer nog wat vleermuizen met een batdetector.
Als het weer meezit, kunnen aanwezigen misschien nog van een mooie sterrenhemel genieten.
'Zet dus al je zintuigen op scherp en zoek je pad!' Voor kinderen is dit een spannend avontuur. Zij kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant