Boemerang oefent tegen Halley

Algemeen

EIBERGEN - Als gevolg van de herfstvakantie ligt de competitie stil en dat was voor trainer/coach Tim ten Pas van Fysio Eibergen-Boemerang reden om een oefenwedstrijd te plannen tegen een goede tegenstander. Donderdagavond, 19 oktober werd in de Pickerhal tegen Halley uit Wehl gespeeld. Het jonge team uit Wehl staat in de 3e divisie met twee andere ploegen op de eerste plaats en de doelstelling is duidelijk, de ploeg wil aan het eind van het seizoen 2017/2018 promoveren naar de 2e divisie.

In de eerste set startte Tim met de nieuwe speelsters, Suzanne ter Horst en Lotte Wassink. Boemerang zette Halley direkt onder druk met een goede serve en gevarieerd aanvalsspel. Vooral de lastige serve van Suzanne ter Horst was moeilijk te controleren en de set ging dan ook makkelijk met 25-17 naar Eibergen.
De tweede set vertoonde een andere beeld, Halley kreeg grip op de wedstrijd en de serve liet te wensen over. De ploegen hielden elkaar in evenwicht, vooral ook door eigen fouten. Lotte Wassink handhaafde zich goed, met goed verdedigend werk en goede geplaatste aanvallen. Toch ging de winst naar Halley met 23-25.
In de derde set, met Inge Hummelink als spelverdeelster, veranderde het spelbeeld niet erg. Ook nu bleef de stand tot 17-18 in evenwicht, maar toen liep Halley opeens weg. Op de stand van 17-23 kwam Inge Hummelink aan serve en zij slaagde erin Halley onder druk te zetten waardoor Boemerang punt voor punt dichter bij kroop. De winst bleef met 25-23 in EIbergen.
In de vierde set een herhaling van zetten en ploegen die elkaar in evenwicht houden. Goede ralleys werden afgewisseld met foutballen over en weer. Toch liep Boemerang steeds achter de feiten aan. Time outs van Tim ten Pas konden het tij ook niet keren en uiteindelijk won Halley de vierde set met 24-26.
Conclusie van Tim: een nuttige oefenwedstrijd waarbij alle speelsters van speeltijd hebben gekregen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant