Vogeltentoonstelling

Algemeen

Mooiste vogels gekozen

NEEDE - In het weekeinde van 18 en 19 november hield de vogel vereniging Borculo/Neede hun jaarlijkse tentoonstelling. Zeventien inzenders hadden 200 vogels, parkietachtigen, kanarie's en diverse soorten tropen, samengebracht in café De Olde Mölle in Neede.

Op donderdag 16 november hebben een viertal onafhankelijke keurmeesters de vogels aan een kritische blik onderworpen en hun waardering over de vogels uitgesproken. Er werd gekeurd in stammen (vier gelijke vogels) stellen (2 gelijke vogels) en enkelingen. De resultaten van de keuring werden vrijdagavond tijdens de opening van de TT aan de leden bekend gemaakt. De keurmeester's waren uitermate goed te spreken over de uitmuntende kwaliteit van de ingebrachte vogels. Maar liefs 81 van de 200 vogels kregen een waardering van 90 punten of meer. De kampioensvogel, een Agapornis Rose Collie van de heer Herman Nijhuis had 94 punten en stak daarmee de andere inzenders de loef af. Verder vielen diverse groepskampioen-schappen op de andere vogels, te weten: Kampioen tropen B.H. Veldhuis met een Roodsnavel spitstaart amadine enkeling 93 pnt. Stamkampioen kanarie's werd de heer G.T. Fransen met geelintensief 372 pnt. Stamkampioen Agapornis werd A.J. Bolster met Agapornis Frischeri 369 pnt. Hij werd tevens kampioen met een enkeling, 92 punten, in deze klasse. Stelkampioen kleurkanarie is geworden M.P. Egberink met Zwat/Geel intensief 197 pnt. Hij had de beste enkeling in deze klasse met 93 pnt. De bastaarden van hem vielen eveneens in de prijzen en wel een Magalaan sijs x kanarie met 90 pnt. Stelkampioen Agapornissen was de heer H.A. Schutten met Rossicollie groen 187 punt. Bij de grasparkieten werd G.H.Peters kampioen met een Opaline Lacewing wit met 93 pnt. Swiftparkieten kampioenschap enkeling was voor B.M. Koenders, met groen 92 pnt.
G.W. Waanders werd met een Closter Consort intensief met 92 punten kampioen in zijn klasse. Verder vele malen goud, zilver of brons voor de vogels die het vereiste aantal punten had gehaald. Ook werd het alom bekende en door vele liefhebbers graag gewilde Bondskruis uitgereikt. Tevens werden een viertal bondsmedailles uitgereikt. Tijdens de tentoonstelling werd er een vogelmarkt gehouden waar men eventuele aankopen voor bloed verversing of de eerste aanschaf voor deze leuke hobby kon doen.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant