Rijden met ongeldig rijbewijs en onder invloed

Algemeen

EIBERGEN - Op de Twenteroute N18 bij Eibergen heeft de politie zondagmiddag een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Uit onderzoek bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard.

De politie kreeg in de middag een melding dat er een auto slingerend over de N18 reed. Bij Eibergen trof de politie de automobilist aan en gaven hem een stopteken. Uit een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Na een uitgebreide ademanalyse bleek de man 1080 ugl, omgerekend 2,48 promille, in zijn bloed te hebben. Verder bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Deze was eerder al door het CBR ongeldig verklaard. Voor beide feiten kreeg de man een proces-verbaal.
Ondanks alle waarschuwingen en het opgemaakte proces-verbaal is hij per openbaar vervoer naar zijn auto gereden. Aldaar stapte de man in zijn auto en werd opnieuw, al rijdend onder invloed, aan de kant gezet. Opnieuw werd de man aangehouden en is er opnieuw een proces-verbaal opgemaakt.
De man heeft een dagvaarding ontvangen en mag zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. Dit zal in februari 2018 plaatsvinden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant