De Midwinterhoornbloazers ’t Slat laten het karakteristieke geluid van hun instrument horen tijdens de midwinterhoornwandeling. Foto: Dennis Meijer
De Midwinterhoornbloazers ’t Slat laten het karakteristieke geluid van hun instrument horen tijdens de midwinterhoornwandeling. Foto: Dennis Meijer Foto: Verona Westera

Midwinterhoornwandeling 't Slat op 10 december

Algemeen

BELTRUM - Op zondag 10 december houden de Midwinterhoorn Bloazers 't Slat voor de achtste keer een midwinterhoornwandeling. Deze wandeltocht start tussen 12.00 en 14.00 uur vanaf het Beltrums Conservatorium aan de Heelweg 15 in Beltrum.

De wandeltocht voert door het authentieke natuurgebied Het Slat. De route kent dit jaar voor het eerst drie afstanden, 5, 10 en 15 kilometer. De ruim 55 'Bloazers' staan op willekeurige plekken langs de route en verblijden de wandelaars gedurende hun tocht met de karakteristieke tonen van de midwinterhoorn. Deelname aan de tocht is gratis, maar een vrije gift wordt door de organisatie zeer op prijs gesteld.
Een belangrijk onderdeel van de wandeltocht is de gezelligheid op het rustpunt waar de deelnemers bij een knus en knapperend houtvuur kunnen genieten van winterse versnaperingen. Bij het eindpunt van de route is er gelegenheid om gezellig na te praten en ambachtswerken te bewonderen. Ook aan de kleintjes heeft de organisatie gedacht; er is een springkussen aanwezig.
Midwinterhoornblazen is een traditie die vele honderden jaren geleden is ontstaan en na een periode van gestage achteruitgang sinds de jaren zestig van de twintigste eeuw weer springlevend is. In de provincie Gelderland zijn circa vijfentwintig midwinterhoorngroepen actief, die met veel inzet deze traditie beoefenen in de adventsperiode en bij allerlei gelegenheden van zich laten horen, zo ook tijdens de midwinterhoornwandeling het 't Slat.
Aansluitend aan het traditionele midwinterhoornbloazen zal rond de klok van vieren de band Verdan met eigen geschreven nummers in het Achterhoeks dialect het geheel muzikaal komen opluisteren.
Meer informatie is te verkrijgen via mail: midwinterhoornbloazershetslat@upcmail.nl, of via Facebook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant