Winst voor Fysio Eibergen-Boemernag tegen SSS Barneveld

Algemeen

EIBERGEN - De wedstrijd tegen KAP Makelaardij-SSS uit Barneveld kon een sleutelwedstrijd zijn.  Als Fysio Eibergen zou verliezen dan bleef het staan op plaats 10 en bij winst was het aanhaken bij de bovenste ploegen.

Met deze wetenschap in het achterhoofd startte Fysio Eibergen voortvarend en werd de ploeg uit Barneveld goed onder druk gezet. Maar SSS gaf zich niet zo maar gewonnen en knokte terug, waardoor er niet direct licht kwam tussen beide teams. Toch lukte het Fysio om uit te lopen naar 15-10. Via 16-13 werd de marge vergroot tot 20-15. Een paar goede serveballen van Fleur Wieggers vergrootte de voorsprong en de winst ging met 25-17 naar de ploeg uit Eibergen.
De tweede set werd eveneens goed gestart en op de stand 13-8 had de coach van SSS zijn beide time-outs al verbruikt. Fysio hield de druk op de ketel maar verwarrend optreden van de tweede scheidsrechter bij wissels van zowel SSS als FYSIO betekende dat de Eibergse ploeg de greep op de tegenstander kwijt raakte, maar met een beetje geluk werd de set met 25-23 gewonnen.
Fysio was gewaarschuwd door het sterke verweer van SSS in de tweede set, maar kreeg geen vat op de ploeg uit Barneveld. Steeds bleef het team op achterstand en lukte het niet om gelijk, laat staan uit te lopen. In tegendeel de set ging verloren met 25-19.
Met de stand van 2-1 in het voordeel van Fysio en het goede optreden van SSS in de tweede en derde set was het de vraag of Fysio het initiatief weer zou kunnen grijpen. De set begon met een warrige beslissing van de eerste scheidsrechter. Eerst een punt voor Fysio maar door ingrijpen van de tweede ging het punt toch naar SSS. Gelukkig raakte Fysio niet van de leg en ook geholpen door de nodige fout serves van de tegenstander bleef het verschil in de stand in het voordeel van de Eibergse ploeg.
Een goede serveserie van Miriam Wentink-Hahne zorgde ervoor dat de voorsprong groeide naar 22-17. Een paar goede acties daarna leverde setwinst van 25-20 en dus winst met 3-1 op. Door deze 4 punten klom Fysio naar de zevende plaats op de ranglijst.
Volgende week, 16 december staat de uitwedstrijd tegen Ecare Apollo 8 in Borne op het programma. Apollo staat 6e met 27 punten, dus het belooft een spannende wedstrijd te worden, die om 14.00 uur begint.