Fysio Eibergen-Boemerang verliest in Borne

Algemeen

EIBERGEN - Het leiden van volleybalwedstrijden kan soms heel lastig zijn. De scheidsrechter moet vaak in een split-second een beslissing nemen en ook de technische beoordeling van het spelen van de bal is dikwijls onderwerp van discussie. Het afschaffen van de lijnrechters is een besluit geweest, die vaak wordt bekritiseerd door spelers en speelsters. De wedstrijd tegen Ecare-Apollo in Borne was weer voer voor veel discussie en frustratie. In de eerste set werd door het arbitrale duo tenminste een viertal keren in het nadeel van Fysio gefloten. Zelfs coach en tegenstanders waren na afloop van de wedstrijd het eens met de kritiek van de aanvoerster van Fysio, Fleur Wieggers op het abitrale duo. De set werd verloren met 27-25.

De speelsters van Fysio waren door ergernis en frustratie van slag en de tweede set werd dan ook kansloos verloren met 25-16. In de derde set beten de speelsters van Fysio zich vast in de tegenstander en lieten zien dat ze ook wel een potje konden volleyballen en de set werd met 25-18 binnen gehaald.
De vierde set was een op en neer gaande strijd. Fysio had in het begin van de set het heft in handen maar Ecare-Apollo kwam terug en slaagde erin aan de goede van de score te blijven en de set met 25-23 te winnen.
Al met al een vervelend verlies, want het had ook anders kunnen uitpakken en dan waren de winstpunten naar Eibergen gegaan.
Na de jaarwisseling staat op 18 januari de uitwedstrijd tegen Pegasus Nijmegen op het programma. Deze ploeg staat momenteel op de 10e plaats, dus het is zaak dat Fysio daar de winst pakt. Aanvang is om 14.15 uur

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant