Leerlingen van de Regenboog met de beker. Foto: PR

Alleen maar winnaars bij school- basketbal toernooi Picker Reds

Algemeen

EIBERGEN - Op woensdagmiddag 13 december is in de Pickerhal het basketbaltoernooi voor de Eibergse basisscholen gehouden. Mede dankzij alle vrijwilligers, zowel bij de deelnemende schoolteams als van het organiserende Picker Reds, waren er aan het eind van de middag alleen maar winnaars: al die kinderen die de hele middag zo lekker hadden gesport.

Met zo'n 175 van zes scholen in 24 teams was het weer een drukte van belang in de Pickerhal.

Er werd door de kinderen uit respectievelijk de groepen 5, 6, 7 en 8 met een verbeten strijdlust gespeeld om het Kampioenschap van Eibergen voor het schooljaar 2017-2018. De meeste kinderen speelden technisch gezien behoorlijk goed. Dit was het resultaat van de basketball lessen die de Picker Reds, in samenwerking met de Sportfederatie Berkelland, in de afgelopen weken op alle deelnemende scholen heeft gegeven.
Vanwege hun fanatisme werd niet altijd voldaan aan de belangrijke basketball spelregel 'geen (expres bedoeld) persoonlijk contact'. Waar nodig grepen de scheidsrechters in bij te opzichtig schouderduwen of armgebruik bij vóórkruipen: de wedstrijdjes werden met een optimale inzet gespeeld maar bleven sportief.

De BC Picker Reds hoopt dat vanuit deze opbouw (sportintro op de scholen èn afsluitend toernooi) weer een aantal nieuwe jonge leden hun weg naar de club zullen weten te vinden. Alle kinderen die belangstelling voor basketbal hebben kunnen vanaf 2017 gedurende de maanden januari, februari en maart helemaal gratis deelnemen aan de mini-trainingen van de club: iedere woensdag van 17.00 tot 18.30 uur in de Eibergse Pickerhal.

Na meer dan 50 wedstrijdjes (elk deelnemend team speelde tenminste 4 wedstrijdjes) konden de prijzen worden verdeeld in drie categoriën.
In de categorie jongens/meisjes groep 5/6 ging het exact hetzelfde als in 2016: de teams van Op d'n Esch 1 en 2 deden in hun onderlinge wedstrijd niet voor elkaar onder en speelden gelijk; de teams stonden aan het eind bovenaan met hetzelfde aantal wedstrijdpunten. Op d'n Esch 1 werd opnieuw kampioen op basis van een beter doelsaldo.
In de categorie Meisjes&Mix gp 7/8 werd het team Regenboog 2 ongeslagen kampioen. In de onderlinge wedstrijd tegen het tot dan ongeslagen Sterrenslag 4 was het erg spannend, maar wist Regenboog toch met 2 punten verschil te winnen.
Teslotte wist het team Menno ter Braak 4 opnieuw kampioen te worden in de categorie Jongens&Mix gp 7/8 nà hun eerdere prestatie in 2016. Ook zij bleven ongeslagen, en hoezeer tegenstander Schakel 5 alles op alles zette; ook Menno ter Braak 4 had kleine snelle spelers, maar ook de lange en basketbal-vaardige Djeelani Nau die het verschil maakte.

Omdat al eerder was bepaald dat het toernooi in Eibergen een officiële voorronde voor het Nederlands Kampioenschap was, verdienden beide winnaars in de categorieën gp. 7/8 (Regenboog 2 & Menno ter Braak 4) naast de mooie beker ook een uitnodiging voor deelname aan de eindronde om het NK in Den Haag later dit schooljaar.