De Bok.  Foto: Verona Westera
De Bok. Foto: Verona Westera

Beltrumse survivalrun blijft populair

Algemeen

Afzien of toezien bij de 29ste editie?

BELTRUM - De voorbereidingen voor de survivalrun in Beltrum van zondag 7 januari 2018 zijn volop in gang. De vrijwilligers van de bouwploeg zijn al een aantal zaterdagen druk in de weer geweest en de eerste hindernissen zijn gereed. De organisatie van Stichting Survival Beltrum (SSB) is trots dat zij inmiddels de 29ste editie in de boeken mogen schrijven.

Onder de survivalrunatleten blijft de wedstrijd in Beltrum favoriet. Bijna 1400 deelnemers willen straks maar al te graag ploeteren over de weilanden, sloten en akkers van het Achterhoekse kerkdorp. Daarnaast krijgen zij op de lange afstand van ongeveer 21 kilometer ook nog ruim 60 hindernissen voor de kiezen. Voor de organisatie van SSB ligt de uitdaging op de lange afstandsrun. Deze missie lijkt te slagen, want 425 sportievelingen staan ingeschreven. En dat is een nieuw record aantal deelnemers op deze afstand. Ook zitten de recreatieve volwassen klassen zitten al vol, ook de jeugd meldt zich fanatiek aan.
Ruim 80 survivaltoppertjes in spe trainen elke zondagmorgen in survivalbosje De Heikneuter, onder de leiding van doorgewinterde survivalatleten. Op zondag 7 januari verschijnen ook veel van deze jeugdleden aan de start. De jeugd van 8 tot 10 jaar bikkelen dan over een speciaal ontworpen parcours onder begeleiding van hun ouders. En dat is best uniek in Nederland. Voor de 29ste editie is besloten om voor de oudere jeugd van 15 tot en met 16 jaar een parcours te bouwen over een afstand van 7,5 kilometer. Maar voor de durfals is het mogelijk om de 14 kilometer afstand te lopen.
De start en finish van de wedstrijd vinden plaats op het Mariaplein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant