Ook dit jaar zal Burgemeester Joos van Oostrum acht de microfoon plaatsnemen. Foto: PR
Ook dit jaar zal Burgemeester Joos van Oostrum acht de microfoon plaatsnemen. Foto: PR Foto: Henri Walterbos

Beltrum beleeft wereldprimeur met 'overdekte oliebollen-drive-thru'

Algemeen

BELTRUM - December is bij uitstek de maand van tradities. Naast alle tradities in familiekring behoren in Beltrum ook de oliebollenactie en het Glazen Huus van Stichting Jongerenwerk Beltrum (SJB) bij de eindejaarviering als vuurwerk en carbidschieten. Naast tradities worden ook klassementen opgemaakt, jaarrecords vastgelegd. Beltrum mag zich op de drempel van 'oud en nieuw' zelfs nog scharen in de rij van wereldprimeurs 2017. Op 29 december zal in Beltrum namelijk 'de eerste overdekte oliebollen-drive-thru' ter wereld geopend worden.

Door Henri Walterbos

Wanneer 's avonds vanaf 19.00 uur de eerste oliebollen liggen te pruttelen in de pan zullen deze overheerlijke lekkernijen direct al te koop zijn in een heuse overdekte 'oliebollen-drive-thru' waar men met de auto doorheen kan rijden en al zittend in de auto oliebollen kopen kan. "Zo wordt oliebollen kopen een hele belevenis. Als koper van de oliebollen ben je dan bovendien onderdeel van deze wereldprimeur," vertelt Richard Stortelder van SJB, bedenker van de 'overdekte oliebollen-drive-thru,' die op 29 december van 19.00 tot 21.00 uur is geopend en 30 december van 9.30 tot 18.00 uur. Het Kerklaantje, gelegen tussen basisschool de Sterrenboog en het Mariaplein, zal de plek zijn waar de 12 meter lange 'overdekte oliebollen-drive-thru' zal verreizen. In verschillende ploegen zullen vrijwilligers van SJB de oliebollen bakken. Op 30 december zullen de oliebollen tevens vanaf 9.30 uur huis-aan-huis verkocht gaan worden in en rondom Beltrum. Daarnaast worden de oliebollen ook in de feesttent verkocht, óók 31 december.

Beltrumse Dartkampioenschappen
In navolging op het succes van vorig jaar wordt op 28 december de feesttent weer even omgebouwd tot een soort dartwalhalla en organiseert het Glazen Huus de tweede editie van de Beltrumse Dartskampioenschappen. De 'hundred-and-eighties' zullen niet van de lucht zijn. Onder het genot van een drankje zal die avond bepaald worden wie Ronnie Heutinck bij heren en Carmen Orriëns bij de dames zal gaan opvolgen als dartskampioenen van Beltrum.

Burgervader DJ, Glazen Huus Live en Nieuwjaarsnacht
Op 30 december, als inmiddels het oliebollenbakken in volle gang is, begint het om 00.01 uur de radio-uitzending van het Glazen Huus. Met radio-DJ's uit Beltrum belooft het ook deze editie weer een zeer afwisselend programma te worden. Dit jaar heeft de organisatie, op veler verzoek, wederom de Burgemeester van Berkelland, Joost van Oostrum, bereid gevonden om een uur radio te komen maken. Hij zal op oudejaarsdag van 12.00 tot 13.00 uur plaats nemen achter de microfoon in het Glazen Huus. Op 30 december is er 's avonds in de tent 'Glazen Huus Live' met de bands School's out en de Operators. Nieuwjaarsnacht zal muzikaal worden opgeluisterd door de rockformatie King Boogie, met hierin gitaarwonder Mart Hillen, waarna DJ Roel de nacht en daarmee het evenement zal afsluiten.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant