Vocalgroep Choral vertolkt Chagall, de schilder en de liefde

Algemeen

EIBERGEN - Zanggroep Choral verzorgt op zaterdag 3 februari de muzikale raamvertelling 'Chagall, de schilder en de liefde'. Iedereen is welkom bij deze voorstelling van 19.30 uur tot 20.30 uur in de Oude Mattheus aan de Grotestraat 50 in Eibergen. Toegang is gratis, maar er wordt wel een vrije gift gevraagd.

Marc Chagall was een Joods-Russische schilder(1887-1985) met een zeer bewogen levensgeschiedenis. Hij werd geboren in Rusland, gestudeerd in Sint Petersburg, Berlijn en Parijs.
De voorstelling is een muzikale raamvertelling over Chagall en één van zijn schilderijen over het bijbelboek Hooglied. Hieromheen ontrolt zich het verhaal waarin ook de ervaringen van Chagall zelf verwerkt zijn. In woord en zang, vorm en beeld krijgt alles een verrassende kleur en kracht, zoals ook zijn schilderijen dit uitstralen. De Joodse wortels, positiviteit die Chagalls werk kenmerkte, vreugde, verdriet, eenzaamheid, geborgenheid, lichtvoetigheid en tintelend plezier zijn steeds herkenbaar in deze bijzondere vertolking door Choral.
Choral is een hechte vocalgroep van circa 15 zangers, een verteller en een aantal musici, waaronder pianist/componist Henk Ruiter (ook vaste pianist/orkestleider van Ernst Daniel Smid) en tekstschrijvers Jan Blei en Frans Ort.
De groep heeft landelijke bekendheid gekregen door optredens met verschillende muziektheaterproducties zoals Maskers, Spiegels, Labyrint, Cyclus en heeft meegewerkt aan diverse radio en tv programma's.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant