Henk Tenkers (vz), Gerrit Stomps en Wim Goorhorst. Foto: Rob Stevens
Henk Tenkers (vz), Gerrit Stomps en Wim Goorhorst. Foto: Rob Stevens

Wandelen bij de schietvereniging

Algemeen

EIBERGEN - Zondag 11 februari houdt Schietvereniging Kerkloo een winterwandeling. Gerrit Stomps is bestuurslid van de schietvereniging. Hij heeft afgelopen zondag met zijn vrouw Dinie en zijn kleinkinderen de route gelopen en beschrijft deze als een wandeling door mooi gebied langs de meanderende Ramsbeek en door het gevarieerde Kerkloobos.

Door Rob Stevens

Het clubgebouw van de schietvereniging ligt aan de Hoge Diek 1, vlak langs de Ramsbeek. De start van de winterwandeling begint bij het clubgebouw tussen 10.00 en 13.00 uur. Deelnemers hebben de keus tussen een tocht van zeven of tien kilometer die wandelaars voert over bospaden, verharde wegen, zandwegen en langs kavelsloten. Deelname kost 4,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis meelopen. Daarvoor krijgen wandelaars onderweg bij 'Kooijer recreatie' een kop koffie of thee. En aan het eind van de wandeling is er in het clubgebouw van Schietvereniging Kerkloo erwtensoep.

Gerrit Stomps: "Het is de eerste keer dat we deze winterwandeling organiseren. Het aantal deelnemers is natuurlijk sterk afhankelijk van het weer. Maar we zijn op alles voorbereid. We zien wel hoe druk het wordt. Deelnemers krijgen een routebeschrijving mee. Daarop is ook informatie te vinden over het gebied waar men door wandelt. Ik heb de route gelopen, deze is gelukkig niet al te nat en goed te doen."
Henk Tenkers is voorzitter van de schietvereniging. Hij vertelt: "We hebben net ons zestigjarig bestaan gevierd. De verenging telt dik dertig leden, waarvan er zo'n achttien echt actief zijn. Eind januari begin februari organiseren we in ons clubgebouw aan de Hoge Diek een schiettoernooi voor verenigingen, bedrijven, buurten en families. Je mag de buks dan op een steunpunt leggen tijdens het schieten. Deelname is voor viertallen. Een team mag uit alleen vrouwen of mannen bestaan of gemengd zijn. Voor buksen wordt gezorgd. Deelname kost acht euro per viertal. Per klasse zijn drie geldprijzen beschikbaar. En elk van de vier avonden worden vleesprijzen verloot. Opgeven kan op het e-mailadres: SV.Kerkloo@Outlook.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant