Finale Driehoekstoernooi judotoernooi 't Höfke in Spilbroekhal Neede

Algemeen

NEEDE - Zondag 28 januari staat sporthal 't Spilbroek in het teken van de judosport, hier wordt voor de twaalfde keer de finale van het Driehoekstoernooi gehouden door judovereniging 't Höfke Neede/Diepenheim.

Het eerste deel werd ook gehouden in de Needse sporthal, het tweede deel in de sportzaal in Diepenheim en nu de finale wederom in sporthal 't Spilbroek in Neede. De resultaten van de judoka's worden bij deze drie toernooien bij elkaar opgeteld en zo ontstaat er een uiteindelijke winnaar in elke poule. Bij het eerste en tweede deel is er een medaille voor de eerste, tweede en derde plaats, maar bij de finale is er een beker voor elke deelnemer.
Het toernooi begint om 10.00 uur en het openingswoord (9.45 uur) wordt gedaan door de burgemeester van Berkelland Joost van Oostrum.
Het toernooi wordt afgewerkt in drie tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur, het tweede blok begint om ongeveer 11.45 uur en het laatste blok ongeveer 13.30 uur. Na elk blok volgt de prijsuitreiking.
Aan dit evenement doen ruim 110 judoka's mee, afkomstig van verenigingen uit Glanerbrug met jc Budokai: Enschede met jv De Wester, jc 't Heelal, jc De Budoka en jv Stadsveld: Sint Isidorushoeve met Budo Aktief, Deurningen met jv Chikara: Zandpol met jc Uki-Waza: Schoonebeek met jc Kodokan: Ruinen met jc Jigoro Kano en Coevorden met jc Yoko Suma, De organisatie is in handen van JV 't Höfke Neede en Diepenheim.
Er wordt gestreden op drie matten in drie tijdsblokken van ongeveer anderhalf uur. De judoka's zijn ingedeeld in poules van maximaal zes deelnemers waarbij iedereen één maal tegen elkaar de strijd aangaat. De wedstrijdduur is voor de jeugd twee minuten en voor de junioren drie minuten. Armklemmen en verwurgingen zijn niet toegestaan. De judoka's weten inmiddels na de tweede ronde hoe de puntenstand is, het is voor sommige judoka's erop of eronder om de podiumplaats te behouden, voor andere judoka's is het zaak om nog eens extra hun best te doen om alsnog een podiumplaats te veroveren en een iets grotere beker.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant