Nuttige winst voor Fysio Eibergen-Boemerang in Nijmegen

Algemeen

EIBERGEN - De wedstrijd tegen Pegasus Nijmegen was vooral belangrijk voor de stand op de ranglijst voor de volleyballer uit Eienrgen. Winst zou betekenen dat de positie verstevigd zou worden en bij verlies was het zakken in de stand. Met die wetenschap werd de klus in Nijmegen aangepakt. En in de eerste set werd Pegasus meteen stevig aangepakt door Fysio Eibergen. De set werd met 25-18 gewonnen en dus kon met goede moet begonnen worden aan de tweede set. Maar hier liep het niet meer zo gesmeerd. De servedruk viel weg en Pegasus kwam beter in haar spel. Toch lukte het om de tegenstander onder de duim te houden en de winst met 25-23 binnen te slepen.

Het verloop van die tweede set toonde echter aan dat de ploeg uit Nijmegen zich niet zomaar gewonnen wilde geven en dat bleek in de derde set uit te komen. Het lukte niet meer om aan de goede kant van de score te blijven en deze set ging dan ook met 25-21 verloren.
De mouwen werden nog eens opgestroopt want de ploeg uit Eibergen wilde de winst toch wel graag mee naar huis nemen. Op de stand van 24-20 in het voordeel van Fysio Eibergen werden maar liefst vier matchpoints verspeeld en kroop Pegasus steeds dichter bij. Toch werd de winst met 28-26 binnengehaald. Kantje boord dat wel, maar aanvoerdster Fleur Wieggers was erg blij met de winst en het verloop geeft de speelsters moed voor de tweede helft van de competitie.
Zaterdag wordt om 18,00 uur thuis gespeeld tegen Armixtos uit Amsterdam en dat zijn de nummer 8 tegen de nummer 7 van de ranglijst.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant