De hamer wordt overgedragen. Foto: Jos Smits
De hamer wordt overgedragen. Foto: Jos Smits

PCOB Eibergen heeft een nieuwe voorzitter

Algemeen

EIBERGEN - Tijdens de jaarvergadering van PCOB Eibergen, gehouden op woensdag 21 februari, werd Aafke Blok de voorzittershamer overhandigd door Janny ten Berge. Laatstgenoemde was 4,5 jaar voorzitter van de PCOB Eibergen en maakt nu plaats voor een jonger iemand. De PCOB Eibergen heeft bijna 150 leden, waarvan ongeveer een derde de maandelijkse middagbijeenkomsten bezoekt. Naast die middagbijeenkomsten doet de PCOB echter nog veel meer, het is een echte bond, een belangenbehartiger. Zowel landelijk als lokaal.

Lokaal heeft PCOB zich de laatste jaren druk beziggehouden met onder andere de WMO, het functioneren van de Voormekaar teams, de keukentafelgesprekken, brandveiligheid in appartementencomplexen voor senioren, voorlichting op het gebied van (levens)testamenten, organisatie van e-bike cursussen, huisvestingsmogelijkheden voor senioren, het mantelzorgcompliment, ontwikkeling van mantelzorgbeleid, verkeersveiligheid (fietsers, trottoirs) en recent nog heeft de PCOB Eibergen een advies uitgebracht richting Post NL aangaande het terugbrengen van het aantal brievenbussen in Eibergen.
Daarnaast verzorgt de PCOB al jaren computerlessen voor 5 euro per keer, waarbij in totaal al meer dan 200 personen de lessen gevolgd hebben.

Leden krijgen tien keer per jaar het ledenmagazine en kunnen profiteren van veel voordelen, zoals kortingen op uitjes, boeken en cd's, een collectieve zorgverzekering en een energiecollectief. Daarnaast kan men hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte.
Op landelijk niveau hebben twee verenigingen hun krachten gebundeld in 2017 en de seniorenorganisatie KBO-PCOB gevormd met ruim een kwart miljoen leden. Deze samenwerking zal de komende jaren steeds meer gestalte krijgen. Ook lokaal wordt met de KBO samengewerkt.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant