Fysio Boemerang wint thuis en verliest in Amsterdam

Algemeen

EIBERGEN - Een week geleden stond een dubbelprogramma voor Fysio Eibergen-Boemerang gepland. Eerst moest op zaterdag in de Pickerhal tegen VCV uit Veenendaal worden gespeeld en aansluitend moest op zondag de uitgestelde wedstrijd tegen Armixtos uit in Amsterdam op het programma.

Winnen van een laag geplaatste tegenstander is niet altijd gemakkelijk. Dat bewees de wedstrijd onlangs tegen Alterno uit Apeldoorn wel. Dus waren de meiden van Tim ten Pas en Khaled el-Aswad gewaarschuwd voor de wedstrijd tegen VCV uit Veenendaal. Deze ploeg staat laatste en tegen deze ploeg de volle buit pakken, was Fysio Eibergen aan haar stand wel verplicht.
In de eerste set werd VCV door een makkelijk spelend Fysio geen enkele kans geboden en vlotjes werden de punten gescoord. Niet altijd was het spel goed en vooral de ralley die voor afging aan het laatste punt was daar een voorbeeld van. Maar toch, met 25-15 werd deze set binnengehaald.
In de tweede set ging VCV beter partij geven en ging de strijd gelijk op. Halfweg de set leek het er even op dat VCV erin zou slagen Fysio Eibergen af te troeven. Maar de ploeg uit Eibergen knokte zich terug en hield stand. De moeilijke serve van Fleur Wieggers bracht uiteindelijk de doorslag en ook deze set werd gewonnen, zij het nipt met 25-23.
In de derde set waren de verhoudingen toch weer duidelijk. Een goede serie opslagen van Lotte Wassink bracht Fysio Eibergen op een voorsprong van 18-10. VCV spartelde nog wat tegen en scoorde nog enkele punten, maar verder dan 17 punten kwam de ploeg uit Veenendaal niet, Een opstellingsfout en 4 x spelen van VCV bracht de winst in deze set naar Eibergen, 25-17.
In de vierde set liet Fysio Eibergen duidelijk merken dat de ploeg de wedstrijd beslist met 4-0 wilde winnen. Ondanks het feit dat ook in deze set de nodige dingen fout gingen, opstellingsfout, technische fouten, bleef Fysio aan de goede kant van de score. Een eindsprintje van Fysio Eibergen zorgde ervoor dat ook deze set werd gewonnen met 25-14. Vier nul winst en dus 5 punten, waardoor de positie op de ranglijst weer wat verder is verstevigd.
Zondag dus de uitwedstrijd tegen Armixtos in Amsterdam. Beide ploegen staan bij elkaar op de ranglijst en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en dat werd het ook. In een gelijk opgaande strijd bleef het evenwicht tussen de teams bestaan en dus moet een vijfde set de beslissing brengen. Hierin trok Armixtos aan het langste eind en wond de wedstrijd met 3-2. In totaal werden dus in het weekend 7 punten gehaald, waardoor Fysio Eibergen Boemerang nog op een mooie vierde plaats staat.
In verband met de voorjaarsvakanties ligt de competitie even stil. Zaterdag, 17 maart speelt Fysio Eibergen de eerstvolgende wedstrijd uit tegen de nummer 5 van de ranglijst, VoCaSa uit Nijmegen. VoCaSa heeft evenveel punten als Fysio Eibergen en dus ook dat zal weer een spannend potje worden.