De organisatoren van UITondernemend Berkelland, van links af Raph Schouten, Erna Koeslag, Estrella van Liere en Harm ten Hoopen. Foto: Rob Weeber
De organisatoren van UITondernemend Berkelland, van links af Raph Schouten, Erna Koeslag, Estrella van Liere en Harm ten Hoopen. Foto: Rob Weeber

Nieuw: UITondernemend Berkelland

Algemeen

EIBERGEN - Iedere ondernemer houdt zich wel op een of andere manier bezig met netwerken, een fenomeen dat ook wel gekscherend aangeduid wordt met 'net werken'. Voor de een staat netwerken gelijk aan zaken doen, terwijl het voor de ander meer in het teken van ontmoeting en verbinding staat. En juist dat laatste aspect hadden de initiatiefnemers van 'UITondernemend Berkelland' voor ogen toen ze iets nieuws wilden organiseren voor ondernemend Berkelland. Maar het moest ook onderhoudend en leerzaam zijn, het moest iets toevoegen aan alle reeds bestaande bijeenkomsten en vooral ook overkoepelend zijn voor alle grote en kleine kernen van Berkelland. Wie vrijdag 18 mei het evenement bezoekt, krijgt dan ook een mix voorgeschoteld van ontmoeting, eetbeleving, entertainment en voordracht. Het "prikkelt-letterlijk- alle zintuigen", zoals de organisatie aangeeft.

Door Rob Weeber

Aan de basis van het nieuwe evenement staat bestuurslid PR & Algemene Zaken van het Openluchttheater Eibergen Raph Schouten. Het Openluchttheater Eibergen organiseert sfeervolle, culturele activiteiten voor diverse doelgroepen, maar de doelgroep Ondernemers was nog ondervertegenwoordigd. En dus zocht hij contact met voorzitter Erna Koeslag van de overkoepelende organisatie Platform BV Berkelland die op haar beurt verbinding legde met Estrella van Liere van MadeBy Eetbeleving, organisator van bijzondere eetmomenten. Mede door de bestuursfunctie binnen het Platform haakte tevens de gemeente aan in persoon van Harm ten Hoopen van TEAM EZ. En zo ontstond het plan om gezamenlijk voor alle ondernemers uit Berkelland en hun relaties een sfeervol en vooral ook informeel evenement te organiseren.

Het Openluchttheater tekent voor de locatiesfeer, de muziek en het amusement. Op het hoofdpodium speelt Soulkey, een coverband die soul, blues en funk speelt. Verderop in het theater spelen muzikanten van het Twentse Singer-songwriters Gilde rustige muziek. Tussen de aanwezigen loopt goochelaar Tom Krooshof rond. MadeBy Eetbeleving organiseert met behulp van de ondernemersverenigingen uit de vier grote kernen vier eetplekken waar doorlopend sfeervolle hapjes worden bereid.

Daarnaast zijn er gastsprekers die met hun inspirerende verhalen iets willen meegeven. Het zijn Ruurloër en filmmaker Jelle Kleinhesselink, internationaal netwerker Charles Ruffolo, de man die onder meer Bill Clinton naar Nederland haalde en Raph Schouten zelf die het bijzondere verhaal over het Openluchttheater Eibergen vertelt, haar dreigende ondergang in 2009 en doorontwikkeling naar een van de grootste openluchttheaters van Nederland.

Het evenement wordt gehouden op vrijdagavond 18 mei van 19.00 tot 00.30 uur in het Openluchttheater te Eibergen. Iedere ondernemer is welkom, zowel met privé- als met zakelijke relatie(s). Ook voor het vervoer is gezorgd. Vanuit alle kernen rijden bussen die worden georganiseerd door de lokale ondernemersverenigingen. Meer informatie volgt vanuit de ondernemersverenigingen en is te lezen op de website van het Openluchttheater, waar ook de kaarten kunnen worden besteld.


openluchttheatereibergen.nl
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant