Poasboake in Lochuizen

Algemeen

LOCHUIZEN - Op eerste paasdag zal in Lochuizen de poasboake worden ontstoken door burgemeester Joost van Oostrum en de 'Aanstekers', de oudste inwoners van Lochuizen. De boake is door de groep paasvuurbouwers gebouwd op het evenemententerrein van Lochuizen aan de Diepenheimseweg. Zij hebben weer, wind en kou weerstaan om een mooie boake te maken.

De kinderen van OBS Markvelde en andere kinderen die dat leuk vinden begeleiden de burgemeester, de 'Aanstekers' en het koningspaar van Lochuizen in een lampionnenoptocht naar de poasboake onder muzikale begeleiding van de Vlearmoesband. De kinderen verzamelen om 20.30 u. voor de Oude Deldenseweg 3.

Het paasvuur wordt om 21.00 uur ontstoken. Daarna is de paasparty met DJ Jordy in de naastgelegen feesttent. De entree is vrij. Er is een fietsenstalling aanwezig. Het is niet toegestaan drank en glas mee te nemen op het terrein. Dit wordt ingenomen bij de ingangscontrole.

Paaszaterdag voor kinderen
Op paaszaterdag 31 maart is er in de verwarmde tent een gezellige paasfestijn voor de kinderen. Er zijn meerdere activiteiten waaronder knutselen en eieren zoeken. Ook is de Paashaas aanwezig. De middag is van 14.00 tot 16.00 uur voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant