De leerlingen van de Julianaschool tijdens de laatste Koningsspelen op hun schoolplein. Foto: Rob Stevens
De leerlingen van de Julianaschool tijdens de laatste Koningsspelen op hun schoolplein. Foto: Rob Stevens

Laatste Koningsspelen op schoolplein Julianaschool

Algemeen

EIBERGEN - Vrijdag is het prachtig weer om te spelen op het schoolplein. En dat is ook precies wat er gebeurt op basisschool IKC Juliana in Eibergen. In het kader van de Koningsspelen is een circuit met spelletjes uitgezet op het schoolplein. Deze vrijdag, voorafgaand aan Koningsdag op 27 april, doen meer dan zesduizend scholen in het land mee aan de Koningspelen. Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag.

Door Rob Stevens

Dinie Bouwmeester, leerkracht van groep 4/5, kijkt het tafereel van joelende en spelende kinderen met plezier aan. Ze vertelt met enige weemoed dat dit de laatste Koningsspelen voor IKC Juliana op deze plek zijn. "In het najaar gaan we over naar onze nieuwe locatie aan de Bernardstraat, het voormalige Assink. De Juliana gaat samen met de Willem Sluiterschool en de 3-Sprong op in IKC het Sterrenpalet. Daarna volgt, in de herfst, de verhuizing naar de nieuwe gezamenlijke locatie aan de Prins Bernhardstraat, het voormalige Assink."
Omdat door de fusie de afzonderlijke basisscholen ophouden te bestaan is er 26 mei een reünie voor alle (oud-)leerlingen en -leerkrachten van de drie scholen. Dinie vertelt dat zich tot op heden hier al 450 gegadigden voor hebben aangemeld. De bijeenkomsten zijn bewust na elkaar georganiseerd op dezelfde dag zodat leerlingen of leerkrachten die op meerdere scholen zijn geweest ook bij meer bijeenkomsten acte de présence kunnen geven.
De kinderen staan vrijdag niet stil bij al de veranderingen die dit jaar komen. Zij gaan op in het busgooien, racespel en behendigheidsspel in het klimrek. Omdat de vrijdag voor Koningsdag in 2019 Goede Vrijdag is, worden de Koningsspelen in het komende jaar vervroegd naar vrijdag 12 april.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant