Pinksterkermis in Noordijk

Algemeen

NOORDIJK - Het programma voor de pinksterkermis in Noordijk is rond. Naast veel vertrouwde elementen is het de Stichting Pinksterkermis Noordijk, stichting PiNo, dit jaar wederom gelukt nieuwe onderdelen in het programma in te passen, waarmee programma nog completer is.

Het kermisweekeinde start op vrijdagmiddag 18 mei om 14.30 uur met de spelletjes voor de basisschoolkinderen uit Noordijk. Deze vinden plaats op het feestterrein. Ter afsluiting van deze gezellige middag worden om circa 16.00 uur de ballonnen voor de ballonwedstrijd opgelaten op het feestterrein. Hierna kunnen de kinderen deelnemen aan het doeltrappen op het feestterrein. Het familie- en bedrijvenuurtje met medewerking van de PKN, de Pinkster Kearls Noordijk, begint om 16.30 uur. 's Avonds in de tent gaat het feest om 19.30 uur van start met de Noordijk's got Talent-show. Na de playbackshow vervolgt de band Spijkerrock de muzikale show met covers en classic rockrepertoire. De toegang is gratis.

Zaterdagmiddag 19 mei om 13.30 uur starten de feestelijkheden met de optocht. Het thema dit jaar is sport. Na de optocht vinden de volksspelen zoals doelschieten, dogcartrijden, ringrijden, sjoelen en darten plaats. Zaterdagavond vanaf 22.00 uur geeft Q5 New Style een daverende show weg. Deze band is een ultieme combinatie van een dynamische liveband versterkt door beats van een DJ.
Zondag 20 mei Eerste Pinksterdag staat in het teken van het beachvolleybaltoernooi. Aanvang 12:30 uur, einde van het toernooi 19.00 uur. De organisatie is geheel in handen van een vriendengroep uit Noordijk. Op pinkstermaandag 21 mei starten de feestelijkheden om 9.00 uur met het ophalen van de Schutterskoninginnen van 2017, Carli Elbersen (vogelschieten) en Yvonne te Vaanholt (vogelgooien dames) met medewerking van muziekvereniging Concordia. De dames zullen op het feestterrein om 10.00 uur als eerste aanschuiven en hiermee de opening verrichten van het Noordijks Ontbijtbuffet voor alle Noordijkers.

Door een afgevaardigde van de gemeente Berkelland zal om circa 11.00 uur het eerste schot worden gelost van het vogelschieten voor dames en heren. Tevens zullen dan ook de andere volksspelen starten, waaronder jeugdvogelschieten, kaart- en klosjesschieten. Ook dit jaar zien we al weer uit naar de stoelendans voor dames van 16 jaar en ouder, zo rond de klok van 13 uur, onder leiding van de Vlearmoesband uit Neede.

In de tent speelt 's middags voor het eerst in Noordijk 'Kraakt Helder'. Humor, enthousiasme en een goede interactie met het publiek zijn de belangrijkste kenmerken van de show, met de allernieuwste Top-40 hits en sfeerverhogende meezingers. In de pauze van deze band speelt DJ Jeronimo.
Op maandag is zoals vanouds de toegang weer gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant