De Hogekamp, waar iedereen die dat durft, vanaf kan abseilen op de Dag van de Bouw. Foto: PR
De Hogekamp, waar iedereen die dat durft, vanaf kan abseilen op de Dag van de Bouw. Foto: PR

Abseilen op bouw Van Wijnen tijdens Dag van de Bouw

Algemeen

EIBERGEN - Het zal niet voor iedereen zijn weggelegd: nadat je even hebt genoten van het uitzicht over Twente, een deel van de Achterhoek en het Duitse grensgebied dat zich aan je voeten uitstrekt, de reling overstappen om jezelf van 45 meter hoogte te laten abseilen. Maar voor wie het wel aandurft is het één van de letterlijke hoogtepunten van een bezoek aan de Dag van de Bouw op zaterdag 2 juni bij gebouw De Hogekamp op de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De Eibergse bouwer Van Wijnen stelt de bouwplaats open, op zaterdag 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur.

Op de Dag van de Bouw presenteert de bouwwereld van Nederland zich aan het grote publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van interessante en bijzondere bouwprojecten. En de transformatie van de betonnen kolos De Hogekamp op het UT-terrein in Enschede is absoluut een bijzonder project.

Het enorme gebouw werd in de jaren '60 in de bossen op de campus neergezet als faculteitsgebouw van Elektrotechniek en Technische Natuurkunde. Na een aantal jaren leegstand, begon bouwer en projectontwikkelaar Van Wijnen in 2016 met het compleet strippen en saneren van het gebouw. En toen het betonnen geraamte éénmaal kaal was, werd vanaf augustus vorig jaar begonnen met het ontwikkelen van 445 (studenten)studio's en een nieuw conferentiehotel met 72 hotelkamers en bijbehorende conferentiezalen in het gebouw. Vanaf juli zullen de eerste studenten hun intrek nemen in hun gloednieuwe onderkomen en aansluitend opent ook het hotel haar deuren voor gasten.

Op de Dag van de Bouw zijn medewerkers van het bouwteam van Van Wijnen aanwezig, om precies uit te leggen hoe de transformatie van De Hogekamp gepland en uitgevoerd is. Bezoekers kunnen op een videoscherm zien hoe de kamers van de grond af werden opgebouwd, en met eigen ogen ervaren hoe de bouwwereld in rap tempo innoveert.

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Van spijkerslaan en figuurzagen tot kleuren en lekker stuiteren op het springkussen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant