Werkgroep Integratie Neede zoekt nieuwe vrijwilligers

Algemeen

NEEDE - De Werkgroep Integratie Neede (WIN) bestaat uit een groep enthousiaste vrijwillige maatjes die vluchtelingen met een verblijfsvergunning - een status - ondersteunen bij hun komst in Neede. De WIN zoekt nieuwe vrijwilligers.

Een maatje maakt de statushouder wegwijs in Neede en brengt statushouders in contact met landgenoten en Needenaren. Statushouders worden bij hun komst begeleid door een professionele organisatie die alle formaliteiten afhandelt. Dat hoeven maatjes dan ook niet te doen. Het maatje is een vraagbaak voor de statushouder en hulp om de nieuwe samenleving goed te begrijpen. Het maatje is ook belangrijk om in de praktijk te oefenen met de Nederlandse taal.
Maatjes signaleren eventuele problemen met formulieren of met omgangsvormen. Als het nodig is brengt het maatje de statushouder in contact met de professionals. Maatjes staan er niet alleen voor. Zij maken gebruik van elkaars ervaringen en de ontwikkelde deskundigheid. Zij komen maandelijks bijeen om ervaringen uit te wisselen en nieuwe vragen te bespreken. Er is een goede samenwerking met de vaste klantmanager van de sociale dienst voor statushouders die veel vragen kan beantwoorden. Er komen nog steeds nieuwe statushouders in Neede wonen. Voor de ondersteuning van deze nieuwe inwoners van Neede zoekt WIN nieuwe maatjes.
Meer informatie is te vinden op de website. Wie nieuwkomers wegwijs wil maken in Neede en wil helpen, kan een mail sturen naar info@win-neede.nl of bellen met Nico Niessen via 06-29602077.


www.win-neede.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant