De Gouden Waterrot 2019. Foto: PR
De Gouden Waterrot 2019. Foto: PR

Uitreiking Gouden Waterrot 2019

Algemeen

EIBERGEN - Zondag 13 januari vond de jaarlijkse receptie van ECG de Waterrotn uit Eibergen plaats. In een bomvolle zaal in residentie Grand Café de Klok – Patisserie hadden zich onder muzikale begeleiding van DJ Bacchie een zestal buurt-carnavalsverenigingen verzameld. Deze middag vond de uitreiking van de Gouden Waterrot plaats.

Het aanwezige publiek werd getrakteerd op spetterende optredens van maar liefst een achttal dansgroepen behorende tot de diverse verenigingen. De Waterottn hadden dit jaar een primeur; voor het eerst sinds vele jaren presenteerde zij weer een mini-dansgroep. Een groot succes afgaande op het applaus dat de groep na afloop van hun dans in ontvangst mocht nemen.

Eén van de hoogtepunten van de jaarlijkse receptie is de traditionele uitreiking van de Eibergse Waterrot. In de volksmond wordt deze genoemd de Gouden Waterrot. Hoewel de huidige Waterrot een rvs-kleur heeft, blijft het de Gouden Waterrot. Het 'Gouden' slaat meer op de verdiensten van de ontvanger dan van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Het doel van deze onderscheiding is om elk jaar weer stil te staan bij mensen die zich belangeloos inzetten voor anderen.

Door de vele bezuinigingen die de laatste jaren op ons af zijn gekomen en nog zullen komen wordt de inzet van vrijwilligers alleen maar belangrijker. Zij zijn de pilaren waar een groot deel van de samenleving op steunt. Verenigingswerk, sport en vele andere maatschappelijke en sociale activiteiten zijn ondenkbaar zonder deze vrijwilligers. Met de uitreiking van de Gouden Waterrot willen de Waterrotn symbolisch hun waardering uitspreken voor deze groep mensen.

Het bestuur van ECG de Waterrot'n is er van overtuigd ook voor dit jaar een goede bestemming voor de 29ste Gouden Waterrot te hebben gevonden. Was het vorig jaar een persoon die de Waterrot kreeg uitgereikt, dit jaar was de ontvanger een groep, te weten de vrijwilligers van het G-team van FC EIBERGEN. Een groep die al vanaf juni 2016 vol energie aan de weg timmert en een bijdrage levert voor ontspanning en begeleiding van jonge mensen met een beperking. Door hun inspanning en geduld zorgen zij ervoor dat veel kinderen op hun niveau kennis kunnen maken met de sociale aspect van een teamsport. Dit doet de groep door wekelijkse trainingen en maandelijkse toernooitjes mogelijk te maken. Met hun inzet voegen zij een gouden randje toe aan het welzijn van het G team, waarbij de G staat voor genieten, gedreven, geweldig en gezellig. Kortom, een groep vrijwilligers die zorgt voor veel speelplezier van hun team. Een visitekaartje voor de vereniging!

ECG de Waterrot'n bedankt alle aanwezige carnavalsverenigingen met hun dansgroepen, de sponsoren van de loterij en iedereen die voor en achter de schermen heeft bijgedragen om deze gezellige middag tot een groot succes te maken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant