Afbeelding

Leerlingen Menno ter Braak in actie voor Join 4 Energy

Algemeen

EIBERGEN - Obs Menno ter Braak in Eibergen viert eind december met alle leerlingen de eindejaarsviering. Een gezellig en feestelijk moment samen om samen op school te vieren. Daaraan gekoppeld is een actie om geld op te halen voor het goede doel, dit keer: Stichting Join4Energy. Het totaalbedrag is vrijdag 18 januari bekendgemaakt en overhandigd aan de vertegenwoordigers van de stichting. Uiteindelijk hebben de leerlingen 789,50 euro bij elkaar g.ebracht

Op de Menno ter Braakschool zijn ze zich ervan bewust dat het niet voor iedereen feestelijk en gezellig is in de decembermaand, om welke reden dan ook. Daarom willen de leerlingen juist in deze periode, zich inzetten voor anderen.
Dit jaar is er gekozen voor het organiseren van een kerstmarkt, waarbij de opbrengst ten goede komt aan Stichting Join4Energy. Er is een gastles geweest over dit goede doel, waarbij mensen van deze stichting uitleg hebben gegeven over het werk dat ze doen. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Kinderen die aan deze ziekte lijden, hebben weinig energie. Spierzwakte en extreme vermoeidheid zijn de belangrijkste symptomen.
Er moet nog veel onderzoek worden gedaan om te komen tot goede medicatie en snellere diagnostiek. Hiervoor is geld nodig en daarvoor zijn de leerlingen aan het werk geweest.
Op de kerstmarkt zijn diverse artikelen verkocht. Deze zijn gemaakt door de leerlingen zelf. De verloting en grabbelton hebben ook geld opgeleverd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant