Ambachtelijke rookworst van Keurslager Boenders
Ambachtelijke rookworst van Keurslager Boenders
Advertorial

Is de kou in de man, dan vlees van Boenders in de pan

Algemeen

Het is eindelijk winter en daar horen traditionele gerechten als erwtensoep, stoofpot en stamppot bij. Bij Keurslager Boenders weten ze dat als geen ander en men is al volop in de weer om er een echt winterfeestje van te maken. Dat 'echt' is ook echt, want zoals gewoonlijk staat het ambachtelijke stukje vlees voorop. Deze week zijn de rookworst en het hacheepakket in de aanbieding.

Er wordt stevig doorgerookt bij Boenders
Keurslagerij Boenders is een van de weinige bedrijven waar de medewerkers om te roken niet naar buiten hoeven. Dat scheelt weer bij de huidige temperaturen. Binnen daarentegen wordt volop gerookt, namelijk de met Goud bekroonde rookworst en het ouderwets lekker gerookte spek. De ambachtelijke rookworst is gemaakt van eersteklas, niet te vet varkens-, of rundvlees en wordt gewikkeld in een echte varkensdarm. Op de worst op smaak te brengen, wordt een eigen kruidenmengsel toegevoegd zodat hij altijd lekker en gelijkmatig van smaak is. Daarna wordt de worst gedroogd tot hij 'stroefdroog' aanvoelt. Dan volgt het eigenlijke rookproces met een mengsel van beukenhout en zaagsel. Als hij dan heerlijk geurend uit de rookkast komt, wordt er nog een handeling aan toegevoegd, het voorgaren. Door het voorgaren kan er niets meer mis gaan thuis en heeft de kant altijd een perfecte en consistente kwaliteit. Niet voor niets werd ook dit jaar weer de rookworst van Keurslager Boenders met goud bekroond volgens de Vereniging van Keurslagers. Verder is het gerookte spek een tongstreler in bijvoorbeeld erwtensoep of om uit te bakken voor in de stamppot.

Altijd 100% dagvers rundvlees

Wie in plaats van (erwten)soep of stamppot deze winter liever een andere maaltijd prefereert, kan bij Keurslager Boenders terecht voor heerlijk rundvlees. Heerlijk om bijvoorbeeld hachee mee te maken. Koken mag wat meer tijd kosten in de winter en daar past een suddergerecht uitstekend bij. Al het rundvlees is afkomstig uit de streek, van de Vleesvee Integratie Twente. Het is een kleinschalige grossier in rundvlees van de allerhoogste kwaliteit.

Deze week in de aanbieding:
Ambachtelijke rookworst: 2 stuks voor 5,95.
Hacheevlees 500 gram, uiringen en kruiden voor 7.45

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant