Fysio Eibergen-Boemerang wint

Algemeen

EIBERGEN - Fysio Eibergen-Boemerang tegen Halley werd een wedstrijd met twee gezichten, vonden na afloop de toeschouwers op de tribune. De eerste twee sets waren voor Fysio Eibergen en daarna kantelde de wedstrijd en was Halley heer en meester. Maar in de vijfde en beslissende set trokken de Eibergse volleyballers uiteindelijk toch aan het langste eind.

In de eerste set had Fysio Eibergen Halley volledig in de tang. Met goed serveren werd de verdediging van de tegenstander onder druk gezet en ook door goed aanvallend en blokkerend werk werden punten gescoord. Met 25-14 werd de winst binnengehaald. Fysio Eibergen begon de tweede set wat slapjes en Halley liep weg naar 3-7. Een time-out van coach Gerrie Schäperclaus zorgde ervoor dat Eibergen wat dichterbij sloop, maar Halley bleef aan de goede kant van de score. Tot het einde van de set, toen de stand toch nog in het voordeel van Fysio Eibergen kwam, waarna door een fout van Halley het beslissende punt kon worden binnengehaald 25-23.
Het verloop van deze tweede set had een waarschuwing moeten zijn, maar vanaf het begin van de derde set ging alles weer fout bij Fysio Eibergen. Veel persoonlijke fouten, geen goede pass, geen aanval lukte en het gevolg was een ruime zege voor Halley: 25-15. Het begin van de vierde set werd gekenmerkt door warrig optreden van het scheidsrechtersduo en daardoor raakten vooral de Eibergse spelers van slag. Een zekere moedeloosheid sloop in het team en het geloof in eigen kunnen was totaal verdwenen. Halley kon deze set eenvoudig winnen met opnieuw duidelijke cijfers: 25-15.
In de beslissende vijfde set hielden de ploegen elkaar tot aan de wisseling van speelveld in evenwicht maar toen lukte het Fysio Eibergen om een gaatje te forceren.De voorsprong van twee punten bleef tot het eind behouden en de set werd met 15-13 binnengehaald. Winst dus, maar de drie punten waren te weinig om in de tussenstand dichterbij Halley te komen.
Bij wijze van uitzondering wordt de volgende thuiswedstrijd op een donderdagavond gespeeld. Tegenstander op 28 maart is RIVO uit Rijssen. Het duel begint om 20.00 uur.