Een groep leerlingen trok de natuur in en kon het jong van een bosuil van dichtbij bekijken. Foto: Sonja Grooters
Een groep leerlingen trok de natuur in en kon het jong van een bosuil van dichtbij bekijken. Foto: Sonja Grooters

Lessen Duits, scheikunde en meer op Tormijnschool

Algemeen

NOORDIJK - Op de Tormijnschool in Noordijk kunnen kinderen vier weken lang een workshop kiezen. Elke vrijdagmiddag volgen ze lessen waarbij ze zelf kunnen kiezen wat ze interessant vinden. Tijdens de presentatie ronde van de workshops hebben alle kinderen aan hun klasgenoten en hun ouders laten zien wat ze hebben geleerd. Deze workshops werden verzorgd door leerkrachten en door ouders.

Een workshop ging over bakken. De kinderen hebben zelf cakejes gebakken, cake versierd met fondant en een bezoek gebracht aan bakkerij Stroet waar ze een echte taart hebben gebakken. Een ander groepje trok de natuur in, oren wijd open om de vogels te herkennen die zij hoorden. Tevens werden jongen van de bosuil bekeken en braakballen uit elkaar gehaald.

Ook werden er scheikundelessen gegeven. Kinderen mochten tijdens deze les zelf haargel maken, tandpasta maken en leerden over de scheikundige namen.

Bij de workshop fotografie hebben de kinderen een stop motion filmpje gemaakt: een filmpje opgebouwd uit heel veel foto's (meer dan 120!) waarbij het onderwerp steeds iets verplaatst wordt, waardoor het lijkt alsof het een filmpje is.

Tot slot hebben kinderen Duits geleerd, deze kinderen kunnen zichzelf nu voorstellen in het Duits en eten bestellen in een restaurant. Alvast handig voor als ze op vakantie gaan naar Duitsland of Oostenrijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant