Bruidspaar Ordelman-Greutink samen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Bruidspaar Ordelman-Greutink samen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Bruidspaar Ordelman-Greutink 60 jaar getrouwd

Maatschappij

GELSELAAR – De voormalige boerderij ligt praktisch op de grens van Gelderland en Overijssel en kijkt uit over het weelderige landschap. Freek Ordelman (78) werd er geboren en zou er nooit meer weggaan. Zijn vrouw Dirkje Greutink (78) komt van de boerderij in Laren en trok op haar achttiende bij haar schoonouders in. 

Door Rob Weeber

Het leven was voor die tijd voorspelbaar, basisschool, landbouwschool dan wel huishoudschool en dan aan het werk. Toch kijken beide echtelieden terug op een mooi leven. “Ik ben nog steeds helemaal gek van koeien”, licht Freek toe. “Het deed pijn toen ik stopte en ik mis ze nog iedere dag. Al jong begon ik met het fokken van koeien, voornamelijk Holstein-Friesian koeien. Dat heb ik meer dan zestig jaar gedaan. Ik liep vroeger alle keuringen in de regio af en soms ook verder weg. Een keer ben ik zelfs reservekampioen van Gelderland/Overijssel geworden.”

Volgens Dirkje gaat hij nog steeds keuringen af en blijft dan gerust de gehele dag aan de praat daar. De eerste ontmoeting was op een dansfeest in Barchem in 1962. “Vroeger had ieder café in elk dorp om de beurt een wekelijkse dansavond en daar ging je op de fiets heen”, blikt Dirkje terug. “Dat was een gezellige tijd.”
De feesten zijn verdwenen, maar het fietsen is gebleven. Nog steeds fietsen beiden regelmatig, Dirkje ook nog met de plattelandsvrouwen. Verder doet ze nog aan zwemmen en kegelen. Autorijden doen ze ook allebei nog, zij het in de buurt. Daarnaast is Freek gek van voetbal. Hij speelde vroeger in de jeugd van Gelselaar en de liefde voor de sport is nooit verdwenen. “Ik kijk nog steeds alle wedstrijden op de tv, ik heb immers tijd zat”, bekent hij. De officiële jubileum-dag was 1 mei, maar zondag 28 april vierde het bruidspaar hun jubileum in Barchem met zo’n 120 gasten. Ouderwetse gezelligheid!

Het echtpaar Ordelman-Greutink kreeg een zoon en drie dochters en heeft vijf kleinkinderen. Het eerste achterkleinkind is onderweg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant