De vlag van het hoogste punt kan bijna in top.
De vlag van het hoogste punt kan bijna in top. Mark Luttikhold

Bateren en schateren, maar ook wateren, tijdens Timmerdorp Beltrum

Maatschappij

BELTRUM - Het is voorjaarsvakantie en wat is er dan leuker dicht bij je school actief zijn maar er niet naar toe te hoeven? Op en top vermaak wederom, onder het mom ‘het nuttige met het aangename’ verenigen, tijdens het jaarlijkse Timmerdorp Beltrum. Kinderen van groep 6, 7 en 8 konden zich opgeven voor twee dagen ‘bateren’ met gereedschap op hout en ondertussen schateren en heel veel plezier hebben met elkaar. Onderverdeeld in 4 groepen konden de kinderen aan de slag met materialen in drie grote containerbakkken, belangeloos beschikbaar gesteld door bedrijven uit nabije omgeving. Van resthout werden de mooiste creaties getimmerd, met als thema dit jaar ‘piraterij’.

Door Henri Walterbos

Was de donderdag een volledige bouwdag, onder een sterk stralend voorjaarszonnetje, de vrijdag stond gepland als een halve bouwdag in de ochtend met ‘s middags ter afsluiting een activiteit voor de kinderen. Helaas gooide hevige regenval roet in het programma. “Daar waar het afgelopen donderdag een zonovergoten dag betrof, was het afgelopen vrijdag dramatisch slecht weer. Als organisatie van het Timmerdorp Beltrum hebben we toen helaas moeten besluiten het programma van de vrijdag te annuleren. Vrijdagavond was er voor de ouders nog wel de mogelijkheid om de creatieve bouwwerken van hun kinderen te komen bewonderen. Altijd leuk”, aldus medeorganisator Mark Luttikhold.
Timmerdorp Beltrum wordt sinds 2010 georganiseerd. Medeoprichter Richard Stortelder droeg vorig jaar, na 13 jaar Timmerdorp, zijn laatste steentje bij en het stokje over aan de nieuwe voorzitter, Mark Luttikhold. De nieuwe organisatie bedankte Richard voor het oprichten en zijn bijdrage aan het Timmerdorp al die jaren. Voor zijn inzet en gedrevenheid ontving Richard een presentje en een klein aandenken.

Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant