Willibrordus wint het Ruurlose schoolvoetbaltoernooi bij de jongens; de Driesprong bij de meiden. Foto: PR

Willibrordus wint het Ruurlose schoolvoetbaltoernooi bij de jongens; de Driesprong bij de meiden. Foto: PR

Willibrordus wint schoolvoetbaltoernooi voor Ruurlose basisscholen

Onderwijs

RUURLO - Basisschool Willibrordus heeft het schoolvoetbaltoernooi voor Ruurlose basisscholen op z’n naam geschreven. Na jarenlang een nummer 1 positie te hebben gehad, moest de Kerst Zwart-school in de de meerdere erkennen in de Willibrordusschool, die bij de jongens met twee teams in de finale stond. Groep 8 nam de wisselbeker mee naar huis.

Op woensdag 10 april was het ‘Iets Anders Makelaars’ schoolvoetbaltoernooi op sportpark ’t Rikkelder van VV Ruurlo. Elf teams met enthousiaste jongens en meiden uit groep 7 en 8, fantastisch weer en support langs de lijn, die bestond uit juichende juffen en meesters, ouders, broertjes en zusjes. Kortom voldoende ingrediënten voor een gezellige, sportieve en geslaagde middag.
Na de opening door de voorzitter van VV Ruurlo, Henry Meutstege, konden de kinderen haast niet wachten om van start te gaan. Onder leiding van scheidsrechters Roan Wilman, Stijn Bemers, Willy Scheper en Ben Lodeweges werden de wedstrijden in goede banen geleid. Dit onder het toeziend oog van het wedstrijdsecretariaat, bemand door Jeroen Toevank. In het bijzonder nog te noemen Erik Scheper die achter de schermen al jaren zorgdraagt voor de wedstrijdschema’s.

De finale bij de jongens ging tussen de beide jongensteams van de Willibrordus waarbij uiteindelijk groep 8 er met de winst vandoor ging. Er hadden zich maar liefst vijf meiden teams aangemeld. Bij de meiden was het de Driesprong, die na een spannende penaltyreeks de Kerst Zwart-school versloeg en net als vorig jaar er met de wisselbeker vandoor ging. De winnende teams gaan het op 15 mei opnemen tegen de basisscholen uit de regio tijdens het regio-toernooi bij voetbalvereniging Reünie op sportpark De Wildbaan.

De Driesprong wint het Ruurlose schoolvoetbaltoernooi bij de meiden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant