De Diekhookse Klumpes. Foto: PR
De Diekhookse Klumpes. Foto: PR Foto:

Berkellandmiddag bij Kerkemeijer

BORCULO/REKKEN - De Berkellandmiddag met optredens van de Berkellandse folkloristische dansgroepen is ontstaan na het samenvoegen van de gemeenten Borculo, Eibergen, Neede en Ruurlo. Dit om zich gezamenlijk te kunnen presenteren voor de nieuwe gemeente Berkelland.

Na een succesvolle eerste gezamenlijk dansavond in 2006, op initiatief van de Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, is besloten hiervan een jaarlijks terugkerende middag te maken, waarvan de organisatie rouleert tussen de folkloristische verenigingen.
De dansmiddagen zijn goed voor de gemeenschapszin en onderlinge verhoudingen. Bijkomend voordeel is dat de verenigingen elkaar voort kunnen helpen, vanwege de vergrijzing binnen het ledenbestand. Helaas hebben niet alle dansgroepen lang bestaan. De Koetsen Dansers uit Hupsel, de Havezathedansers uit Neede en de Drejtöllekes uit Rekken zijn er niet meer bij.
Dit jaar is de organisatie van de Berkellandmiddag in handen van de Diekhookse Klumpkes en wordt gehouden op zondag 4 februari bij Buitencentrum Kerkemeijer, Ruurloseweg 51 in Borculo. Aanvang 14.00 uur
Op deze middag presenteren de boerendansverenigingen uit Berkelland hun dansen en eventuele andere activiteiten. Elk van de verenigingen geeft hieraan een eigen invulling.

De deelnemende groepen zijn: De Achterhoekse Folkloredansers uit Ruurlo, De Diekhookse Klumpkes uit Borculo, De Lebbenbrugge Dansers uit Borculo en de De Plaggemeijers uit Rekken. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Alle verenigingen hebben behoefte aan nieuwe leden. De Berkellandmiddag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de dansgroepen.


Longpunt-bijeenkomst

WINTERSWIJK - Longpunt de Achterhoek locatie Winterswijk houdt voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners op donderdag 15 februari van 14.30 tot 16.30 uur een bijeenkomst, met als onderwerp Spirometrie.

Dit thema wordt gepresenteerd door een longverpleegkundige en en een longfunctieanalist. De bijeenkomst is in het SKB, in het Auditorium op de tweede verdieping. De zaal is open om 14.00 uur; gratis deelname en parkeren. Aanmelden is noodzakelijk vanwege catering en veiligheidsvoorschriften en kan via winterswijk@longpunt.longfonds.nl of tel. 06 – 518 673 12. Bezoekers worden verzocht om tijdens deze bijeenkomst geen geurtjes te gebruiken.


Cabaretiers Arie Vuyk
en Rima Kawuwung in de Koppelkerk

BREDEVOORT - Op zaterdag 10 februari speelt cabaretier Arie Vuyk de voorstelling Altijd Prijs in de Koppelkerk in Bredevoort. Als support act treedt cabaretier Rima Kawuwung op met haar show RIMEX, mild gebruik multi culti cabaret.

Je kwam gratis ter wereld maar bent hier niet voor niets. Voor wat dan wel? Arie Vuyk legt het aan zijn toehoorders uit. Toen hij even niets te doen had, keek hij voorbij leven en dood en kwam terug met een koffer vol conferences, typetjes, liedjes en onzin. Bijvoorbeeld: Als je zuinigheid niet koopt, dan kost dat geld.

Arie Vuyk
Neem een snelle trendwatcher, de betrouwbare Enkhuizer Almanak, een hippe opiniemaker, voeg daarbij een scheut hoog gevoeligheid en je krijgt Arie Vuyk, die de balans opmaakt, de voorraad telt en kijkt hoeveel er nog over is.
Arie ontspant, ontroert, inspireert, verwondert en verbaast. En hij heeft een hekel aan verkooppraatjes. Wie niet diep kan vallen heeft het hoogste bereikt. In Altijd Prijs gaat het cabaret dieper dan ooit.

Deze cabaretavond is in de Koppelkerk in Bredevoort op zaterdag 10 februari, aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de entree kost tien euro. Reserveren kan via de site.


ww.koppelkerk.nl, tel. 0543-216005