Kleintje Gala 2017. Foto: NCG De Vlearmuze.
Kleintje Gala 2017. Foto: NCG De Vlearmuze. Foto:

Carnaval in Neede is ook Kleintje Gala

NEEDE - Het Needse carnaval heeft afgelopen week de aftrap al weer beleefd met het Gala en ook de komende weken zullen de Needse inwoners weer volop getrakteerd worden op de overige 'zottige' activiteiten. En dat zijn er ontzettend veel in Neede en omstreken.

Door Rob Weeber

De vele uren die de vrijwilligers en verenigingsleden van de NCG De Vlearmuze gedurende het jaar aan het carnavalsgebeuren besteden, culmineren in de carnavalsweek tot een evenement dat de gehele regio naar de kroon steekt. Maar wie denkt dat de deelnemers enkel uit bierminnende feestvierders bestaan, heeft het mis. Het Needse carnaval is al ruim 40 jaar lang een feest van en voor iedereen, van jong tot oud en van goed ter been tot slecht ter been. Het carnaval is een sociaal gebeuren, het verbindt en bestuurt bovendien een (kleine) week lang alle 'vleermuizen' van het Vlearmoesdorp.
Op woensdagavond 7 februari is het tijd voor Kleintje Gala, het feest voor de oudere jongeren die nog jong van geest zijn. Het Livio Grand Café De Hofmaat zal weer de plaats zijn waar het gebeurt. Na de traditionele openingsact van vader en zoon Wensink die het Vlearmoesgala-lied ten gehore brengen, zullen de feestgangers vermaakt worden met muziek, dans, zotteklap en optredens door bekende artiesten als Lola & Carola, Anders & Co, Hans Klok en de Heidezangers. Kleintje Gala vormt daarmee de afspiegeling van het grote Gala. Kleintje Gala is er voor iedereen, goed of minder goed ter been. Vele Needse ondernemers zetten zich belangeloos in voor een onvergetelijke avond voor de doelgroep. Bijvoorbeeld rijdt de Vlearmoesbus gratis, zodat ook rolstoelers aanwezig kunnen zijn.
Het Needs Carnaval Genootschap De Vlearmuze heeft zich samen met de Needse ondernemers, Livio en overige vrijwilligers weer ten volle ingespannen om een onvergetelijke avond te bezorgen. Zij roept dan ook iedereen op aanwezig te zijn. De Vlearmoesbus is te reserveren via 06-57326873. Plaats van feesthandeling is het Grand Café de Hofmaat, Hofmaat 4, Neede. Iedereen is vanaf 19.30 tot 21.45 uur van harte welkom. De entree is gratis en onder de deelnemers is een verloting van leuke prijsjes, uiteraard ook ter beschikking gesteld door de Needse ondernemers. Voor meer informatie over Kleintje Gala 2018: Facebookpagina: Galacommissie NCG de Vlearmuze .