Gerrit Stomps wijst voor het clubgebouw van de schietvereniging de startrichting van de wandeling aan. Foto: Rob Stevens
Gerrit Stomps wijst voor het clubgebouw van de schietvereniging de startrichting van de wandeling aan. Foto: Rob Stevens

Wandelen met de schietvereniging

Organisatie hoopt op 400 deelnemers

Door Rob Stevens

REKKEN - Zondag 11 februari houdt Schietvereniging Kerkloo weer een winterwandeling. Dat is voor de tweede keer. Gerrit Stomps, bestuurslid van de schietvereniging, vertelt dat de opkomst vorig jaar goed was: bijna 250 wandelaars. Als het weer een beetje mee werkt hopen ze dit jaar de vierhonderd wandelaars 'aan te tikken'.

Stomps: "Vorig jaar was het een rustige, mooie en zonnige dag. De deelnemers vonden het een afwisselende route. Je moet natuurlijk een beetje mazzel hebben met het weer. Dit jaar gaan we de andere kant op. We wandelen we in de buurtschap Holterhoek over bospaden, zandwegen en verharde wegen. Een deel van de route loopt langs kavelsloten. Onder andere over het erf van de familie Gunnewijk, met dochter Loes als eerste professionele wielrenster uit Eibergen. De start van de wandeling is bij het clubgebouw van de schietvereniging. Dat is aan de Hoge Diek 1, langs de Ramsbeek. Men kan starten tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Deelname kost 4,50 euro, kinderen tot en met twaalf jaar kunnen gratis meelopen. Daarvoor krijgen wandelaars onderweg bij mini-camping Koorders in Rekken een kop koffie of thee. En aan het eind van de wandeling is er in het clubgebouw van Schietvereniging Kerkloo gratis erwtensoep."
De organisatie hoopt het succes van vorig jaar te overtreffen. Men hoopt dit jaar op zo'n vierhonderd wandelaars. Er is in ieder geval druk geflyerd, ook bij ander wandeltochten. Daar zal het dus niet aan liggen. De route is duidelijk aangeven met gele bordjes met dikke zwarte pijlen.