Schouder aan Schouder uit Ruurlo was een van de zeventien deelnemende koren aan de Berkellandkorendag. Foto: Jan Hendriksen,
Schouder aan Schouder uit Ruurlo was een van de zeventien deelnemende koren aan de Berkellandkorendag. Foto: Jan Hendriksen,

Derde Berkellandkorendag smaakt naar meer

Ruurlo – Passanten die over het Kerkplein wandelden met volle boodschappentassen keken verrast op en hielden even stil. Er 'waaiden' zaterdagmiddag om kwart over twee zomaar zangstemmen uit de monden van zo'n veertig personen over het Kerkplein. Wat blijkt. Popkoor Care for Music is voor de ingang van het VVV kantoor aan het 'inzingen'. Over een kwartier prijkte er een optreden van het koor in de naastgelegen Dorpskerk op het programma.

Door Jan Hendriksen

Zaterdagmiddag 17 september hebben ruim 500 zangers en zangeressen van zeventien Berkellandse koren zich van hun beste kant laten horen. Zij verzorgden tijdens de Berkellandkorendag in vier kerken in Berkelland (De Joriskerk in Borculo, De Oude Mattheüs in Eibergen, De Grote Kerk in Neede en de Dorpskerk in Ruurlo) 32 miniconcerten van elk een klein half uur. Een veelheid aan liederen en genres werden ten gehore gebracht en door het talrijke publiek zeer gewaardeerd. In Ruurlo opende het Borculo's Mannenkoor met een 'miniconcert' de korendag gevolgd door een optreden Animo uit Eibergen en van het gemengd gezelligheidskoor Schouder aan Schouder uit Ruurlo. Schouder aan Schouder nam als enige van de vier koren die Ruurlo telt aan de korendag deel. Schouder aan Schouder viert volgend voorjaar haar eerste lustrum en staat onder leiding dirigente Rianne Legebeke. In korte tijd is het 45 leden tellende koor naar een hoog nieuw geklommen en zingt liedjes die 'lekker in het gehoor liggen'. Het genre omvat nummers van de jaren zestig van de vorige eeuw tot heden. Zaterdag opende het koor haar optreden met het nummer 'Liefde brengt de ommekeer' van Paul de Leeuw gevolgd door 'Stay with me till the morning' van Vicky Brown. In totaal was er ruime voor zeven nummers. Schouder aan Schouder besloot met het nummer 'Butterfly' van Danyel Gerard om vervolgens door te reizen naar Borculo voor het tweede optreden.

Verrassend

Verrassend was vervolgens het optreden van popkoor Care for Music die als uitvalsbasis Eibergen heeft. Care for Music is de naam van het popkoor dat in 2005 ontstaan is uit de cursus Popkoor van de voormalige regionale muziekschool De Triangel. De leden komen uit de gehele gemeente Berkelland en zelfs van daarbuiten. Globaal genomen varieert de leeftijd van de leden tussen de achttien en 65 jaar die graag popmuziek zingen. Nederlands- of anderstalig, als het maar popmuziek is. Het repertoire bestaat uit nummers die door koorleden en de dirigente Daphne Luth aangedragen worden. Het koor wordt begeleid door een combo. In Ruurlo traden verder Primavera uit Borculo, het Algemeen Gemengd Koor uit Borculo en het Seniorenkoor Stem en Klank uit Eibergen op.

Tevredenheid

De organisatie van de derde Berkellandse Korendag was ook dit jaar weer in handen van het Eibergs Mannenkoor (EMK) onder leiding van Tonni Wormgoor en Gerrit Groot Roessink. Het tweetal keek met tevredenheid terug op de middag. Wim Ruesink, dirigent van het EMK, was ook zeer te spreken over dit twee jaarlijks evenement: "Je hebt met de start van het nieuwe seizoen meteen een doel en voor de deelnemende koren is het een mooie gelegenheid om tussen de eigen optredens ook te luisteren naar de andere koren." De Berkellandkorendag krijgt over twee jaar dan ook zeker een vervolg, zo verklaarde Tonni Wormgoor na afloop.

Deelnemende koren

De deelnemende koren waren: Akkoord (Beltrum), Algemeen Gemengd Koor (Borculo), Arbeiderszangvereniging De Vrije Stem (Borculo), Borculo's Mannenkoor, Chr. Gemengde Zangvereniging Comt nu met Sangh (Gelselaar), Chr. Gemengde Zangvereniging De Lofstem (Geesteren) Christelijk Koor Jubilate (Neede), Dameskoor Timeless (Haarlo), Eibergs Mannenkoor, Gemengd Gezelligheidskoor Schouder aan Schouder (Ruurlo), Gemengde zangvereniging Bel Canto (Eibergen), Mannenkoor Leedvermaak (Eibergen), Popkoor Care for Music (Eibergen), Primavera (Borculo), Seniorenkoor Stem en Klank (Eibergen), Tranen met Tuiten (Neede) en Vocal Group Animo (Eibergen).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden