De organiserende dames Georgette Wekking, Petra Hoog Antink, Ellen Kroekenstoel en Petra Krabben. Foto: PR
De organiserende dames Georgette Wekking, Petra Hoog Antink, Ellen Kroekenstoel en Petra Krabben. Foto: PR

Wedding Event Achterhoek bij Beneman

Algemeen

Beurs voor aanstaande bruidsparen

Door Henri Walterbos

REGIO - Het is de vierde keer op rijd dat ze het organiseren, het Wedding event Achterhoek. Maar werden de afgelopen edities van het evenement op zondag gehouden, ditmaal kiezen de organisatoren Petra Hoog Antink (Bruidsatelier Petra), Petra Krabben (Haarstudio Petra), Ellen Kroekenstoel (Trendy Bloemen) en Georgette Wekking (Trouwen zoals jullie zelf graag willen), voor de maandagavond, en wel maandag 24 oktober, van 19.00 tot 22.00 uur. Vanaf het begin tot 21.00 uur kan een bezoek gebracht worden aan standjes, om 21.00 uur volgt een grote bruidsshow.

Eigen event
"De eerste twee jaar hebben we het event tijdens de Zomermarkt gehouden, buiten. Vanaf afgelopen jaar noemen we het 'Wedding Event Achterhoek,' vertelt Petra Hoog Antink, aan tafel gezeten met Georgette, zelfstandig trouwambtenaar van de burgerlijke stand, om te vertellen van hun gezamenlijke initiatief. "Het begon ooit omdat Ellen graag een bruidsboekettenshow wilde houden op de Zomermarkt. Ik zat toen net in de voorbereidingen voor mijn bruidsatelier en ben naar haar toegegaan om het samen op te pakken. Vervolgens heb ik Georgette gevraagd om het te presenteren en Petra van Haarmode sloot ook aan." De show mocht zich in een grote belangstelling verheugen maar toch werd besloten de show niet meer een onderdeel te laten zijn van de Zomermarkt, maar geheel zelfstandig te houden, en er meer op gericht om potentiële klanten te trekken. "Afgelopen jaar hebben we het georganiseerd in de Johanneskerk, naast mijn ouderlijk huis in Lichtenvoorde. Het was super leuk. Als ik er nog aan terug denk. Ik kreeg er kippenvel van. De hele kerk zat vol," kijkt Georgette enthousiast terug op het eerste Wedding Event Achterhoek.

Maandagavond
Dat deze keer voor de maandagavond is gekozen, en als locatie voor zaal Beneman in Vragender, is een bewuste keuze, vertelt Georgette. "We zijn onlangs op een beurs in de regio geweest. Die was ook op maandagavond. Het was er hartstikke druk. Allemaal mensen die er bewust voor komen."

"Daarnaast is het voor ons veel handiger," gaat Petra verder. "Ondanks dat we afgelopen jaar superblij waren met het kerkje kunnen we nu al vroegtijdig spullen klaar zetten en er is meer ruimte voor de bruidjes tijdens de grote bruidsshow. Daarnaast is Beneman ook een partner en zijn zij één van de ruim 25 standhouders die zich presenteren met allerhande zaken aangaande een bruiloft."

"Het is ook bedoeld om mensen in een fijne sfeer kennis te laten maken met wat er zo allemaal mogelijk is op een bruiloft. Er kan meer dan mensen denken," weet Georgette uit eigen ervaring vanuit haar werk. Zij praat de avond als een waardige gastvrouw aan elkaar.

Laatste trends
De beste leveranciers uit de trouwbranche nemen de bezoekers mee in de laatste trends. Vrijwel alle aspecten komen voorbij: bruidsmode, de bruidstaart, bloemen, bruidskapsels, er is een valkenier, een juwelier, een videograaf, een schoonheidsspecialiste, een nagelstyliste, een verhuurder van limousines, enzovoorts. Uit elke branche maar één ondernemer. Er is veel te zien en te beleven op de sfeervolle avond. Een uitermate goede gelegenheid om inspiratie op te doen voor een trouwdag om nooit meer te vergeten. Een unieke beurs, speciaal voor aanstaande bruidsparen, en vanzelfsprekend andere belangstellenden. De entree is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant