Demonstratiewedstrijd Padel bij de TV-Neede. Foto's: Johan Reessink
Demonstratiewedstrijd Padel bij de TV-Neede. Foto's: Johan Reessink

Padelbaan officieel geopend bij TV-Neede

Algemeen

NEEDE - De weersvoorspellingen waren voor afgelopen zondag niet bijster goed, maar achteraf viel het gelukkig erg mee. Daardoor kon de demonstratiewedstrijd ter gelegenheid van de officiële opening van de Padelbaan bij de TV-Neede doorgaan. Op een winderig, maar droog park, waar tevens de finalewedstrijden van het jaarlijkse Ter Avest tennistoernooi werden gehouden, genoten de toeschouwers van de dynamiek en snelheid waarmee de bal in de kooi rond werd geslagen.

Vier spelers begonnen om 14.00 uur aan de wedstrijd die een uur zou duren. Onder hen Bram Meier, de nummer twee van Nederland. Zij lieten de vele toeschouwers zien hoe Padel gespeeld dient te worden: energiek, soms defensief en vooral slim. Menig bal werd zelfs met een ferme smash uit de kooi geslagen en met een snelle loopactie naar buiten weer naar binnen gebracht. Een andere bal werd met verfijnde souplesse dood in de hoek neergelegd. Het leek de heren geen moeite te kosten. Padel is bewegen in optima forma. Door het onderhands serveren is het minder belastend voor de schouder, maar het dwingt de speler tot een beweeglijkheid en reactievermogen die je eerder bij badminton en tafeltennis verwacht dan bij tennis. Desalniettemin wordt het tot op hoge leeftijd gespeeld. Bij TEZ in Enschede bijvoorbeeld is de oudste speler 75 jaar oud.

Voorzitter Rob Weeber is blij met de keuze die de TV-Neede heeft gemaakt. "De sport is voor iedereen geschikt. Binnen onze vereniging proberen dan ook steeds meer spelers de nieuwe sport uit. Inmiddels zijn er al vaste groepen gevormd die tevens les hebben van onze trainer Dennis Nijhuis. Hij was trouwens een van de spelers die de demonstratie verzorgde. We zien binnen de vereniging natuurlijk ook nog aarzelingen om de Padelbaan op te gaan, maar iedereen die het probeert, houdt er een positief gevoel aan over. De bedoeling is zeker niet dat je het tennis moet verruilen voor Padel, noch dat je naast tennis Padel moet gaan spelen. Maar beide sporten gaan wel prima samen. Vanaf volgend seizoen is de baan ook te huur voor niet-leden."

De TV-Neede is nog de enige vereniging in de Achterhoek waar Padel gespeeld kan worden. Gezien de explosieve toename van het aantal verenigingen dat zich oriënteert op Padel, is de verwachting dat dit in 2017 verandert. Het zal ongetwijfeld bijdragen aan een snellere groei en populariteit van de sport die inmiddels ook door de KNLTB is omarmd. Zij zijn een samenwerking aangegaan met de Nederlandse Padelbond wat voor dit jaar al heeft geresulteerd in een pilot competitie. Nu nog moeten de deelnemers naar de buitengrenzen van de provincie, volgens jaar hopelijk blijven ze in de eigen regio.

Voor meer informatie over Padel: stuur een e-mail naar padel@tv-neede.nl of bekijk de website.


www.tv-neede.nl

 Demonstratiewedstrijd Padel bij de TV-Neede. Foto’s: Johan Reessink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant