Echtpaar Stoltenbarg-Willemsen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber
Echtpaar Stoltenbarg-Willemsen met burgemeester Joost van Oostrum. Foto: Rob Weeber

Johan en Mien 60 jaar getrouwd

NEEDE - Het diamantenpaar Stoltenbarg-Willemsen vierde afgelopen donderdag hun 60-jarig huwelijksfeest. Zowel Johan (1931) als Mien (1937) mogen zich verheugen op een goede gezondheid, zij het dat het linker oor van Johan niet meer functioneert. Vanwege het opzetten van de bril echter kon hij het naar eigen zeggen niet weg laten halen.

Door Rob Weeber

Het echtpaar kent elkaar al van jongst af aan. Ze waren vroeger buren op nummer 4 en 6 aan de wethouder H.J. ten Raestraat. Toen de romance pril begon, werden de vier broers van Johan ingezet om Mien veilig van en naar het dubbeltjesdansen bij de Mallumse Molen te escorteren, anders was voor haar het een 'no go' van thuis. Als oudste en enige meisje werd Mien erg beschermd opgevoed in die tijd, hoewel ze wel altijd voetbalde met de jongens.
Ze trouwden in 1957 en hebben op de eerste drie jaar na hun hele huwelijkstijd in de wijk De Berg in Neede gewoond. De eerste jaren had Johan een kolenhandel in de Nieuwstraat, maar moest deze uiteindelijk opgeven. Daarna vervolgde hij zijn werkzame leven bij de Gelderse Tramweg Maatschappij en later de Gelderse Vervoersmaatschappij, waar hij na 36 jaar met pensioen ging. Met het opgeven van de kolenhandel verhuisden ze naar de Savornin Lohmanstraat. Het was een heerlijk huis, maar de straat werd afgebroken en ze verhuisden na 50 jaar naar de Rutgerinksdijk.
Beide zijn altijd actief geweest. Johan repareerde kinderfietsjes en is nog steeds een goede biljarter bij 't Trefpunt. Mien werkte voor het huwelijk als naaister bij de textielfabriek van Koala. Later. toen de kinderen groter waren, reed zij een taxibusje met schoolkinderen. Ze heeft altijd veel hobby's gehad, zoals lezen, fietsen, tuinieren en schilderen. Tuinieren en schilderen doet ze nog steeds. Het echtpaar heeft vier kinderen, drie meisjes en een jongen en acht kleinkinderen.
Johan komt uit een sterk geslacht. Zijn vader en oudste broer bijvoorbeeld werden 94 respectievelijk 89 jaar. Zijn nog levende broer is inmiddels 88 en hijzelf dus 86 jaar. Maar toen hij geboren werd, moest hij de couveuse in. Dat ontlokte destijds de uitspraak: "Zet hem maar in de schoenendoos bij de kachel".

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>