Foto: Stan Bouman

Activiteiten op en langs de Berkel tijdens Berkelfestival

BERKELLAND - Op 23 juli organiseren de Nederlandse en Duitse Berkelsteden een grensoverschrijdend evenement met als verbindende factor de Berkel. De Berkelaktionstag (Berkelfestival) is een dag bomvol evenementen in Duitse én Nederlandse Berkelsteden, van bron tot aan de monding. De activiteiten zijn er voor jong en oud en variëren van kanovaren en paardrijden tot natuurwandelingen en muziekoptredens.

Zo kan men in Borculo varen op de Berkel met de Jappe of andere vaartuigen, en is er een Berkelwandeling.

Nederlandse Berkelsteden die deelnemen zijn Zutphen, Almen, Lochem, Ruurlo, Borculo, Eibergen en Rekken. In Duitsland doen de Berkelsteden Stadtlohn, Gescher, Vreden, Coesfeld en Billerbeck mee. Elke Berkelstad heeft haar eigen programma. De actuele informatie daarover staat op de site.

Samenwerking Duitsland en Nederland
De Berkelaktionstag werd in 2015 in Duitsland voor het eerst georganiseerd om het Berkelgebied op de kaart te zetten bij bezoekers en toeristen. Deze derde editie zijn ook de Nederlandse Berkelsteden aangesloten bij het evenement.


www.achterhoek.nl

www.berkeln.eu

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>