Lekker spelen op de speeltoestellen in de zandkuil. Foto: Rob Weeber
Lekker spelen op de speeltoestellen in de zandkuil. Foto: Rob Weeber

Needse Berg zorgt voor meer speelplezier

NEEDE - De Needse Berg is bij uitstek de plek voor (gezinnen met) kinderen om zich ongedwongen te vermaken. De glijbaan vanaf de slurf van Woudy de mammoet, de picknicktafel, het hoogteverschil met de zandglijbaan, alles staat in het teken van ouderwets spelen met alleen de natuur om je heen. Maar zoals je ook bij de moderne pretparken ziet, je moet blijven vernieuwen, anders verliest het de aantrekkingskracht. In 2014 al initieerde de Needse Gemeenschapsraad een plan om de speelplek bij de Needse Berg op te waarderen.

Met onder meer geld van de Rabobank, VVV en het potje Burgerinitiatieven van de gemeente werd allereerst het kleine stenen amfitheater neergezet, de ideale plek om bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje met een kleine voorstelling voor opa en oma te vieren. De nieuwe natuurlijke speeltoestellen moesten nog even wachten. Maar nu is het klaar. Met de creatieve hulp van Johan Geerdink is er een geheel nieuw speelparcours rondom de kuil aangelegd waar kinderen met behulp van natuurlijke materialen hun eigen belevingstocht kunnen creëren. Het parcours lijkt op een mini-survivalrondje met hout- en touwwerk. Het belangrijkste dat de makers voor ogen hadden, is de 'zelfbeleving' die de kinderen moeten ondervinden. Het zijn geen voorbestemde speeltoestellen, maar juist ongedwongen creaties van natuurlijke materialen. Het past ook bij het overheidsstreven om kinderen meer buiten te laten spelen en zo meer kennis van de natuur te laten opdoen.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>