De Marke Mallem, hier tijdens de triatlon. Foto: Rob Stevens
De Marke Mallem, hier tijdens de triatlon. Foto: Rob Stevens

Kijkdag Marke Mallem

EIBERGEN - De Marke Mallem houdt op zaterdag 16 september een kijkdag en nodigt iedereen uit Eibergen en omgeving van harte uit om te komen kijken en om mee te denken over de toekomstplannen.

Het stroomgebied van de Berkel rond Eibergen is de laatste tien jaar sterk veranderd. De Stichting Marke Mallem heeft daar een belangrijk aandeel gehad. Het was bij de oprichting van de Stichting Marke Mallem in 2010 dat bewoners en geïnteresseerden aangaven hoe de inrichting van het gebied er in de nabije toekomst uit zou kunnen zien. Een en ander werd vastgelegd in een ideeënboek, een charette. Een groot aantal van die ideeën is inmiddels werkelijkheid geworden. Omwonenden zijn betrokken bij het onderhoud van het gebied, er lopen wandelroutes langs de oevers van de Berkel, er is een schaapskooi gekomen en schapen begrazen oevers, het gebied is gastheer voor diverse dorps-activiteiten, er zijn vis- en kanosteigers aangelegd, de Kastanjefabriek is herboren et cetera. Het gebied heeft duidelijk aan aantrekkelijkheid gewonnen. Er is veel bereikt. Tijd om dat te laten zien en tegelijkertijd nieuwe doelen te stellen. Samen met bewoners, gebruikers en geïnteresseerden. Marke Mallem gaat nu een nieuwe fase in.
Zaterdag 16 september van 13.00 tot 16.00 uur laat Marke Mallem daarom zien wat er de afgelopen jaren zoal is veranderd. Maar dat niet alleen. Ook zullen betrokkenen de plannen presenteren en toelichten die in en rond de Marke nog op stapel staan. Bijvoorbeeld de veranderingen in het gebied bij de Stokkersweg waar de nieuwe N18 de Berkel zal kruisen. Of de plek waar de Berkelbeach is gepland. Maar Marke Mallem nodigt uitdrukkelijk ook iedereen uit mee te denken over de toekomstige inrichting van die 45 hectare. Hoe zien Eibergenaren het gebied over tien jaar het liefst voor zich? Zet daarom zaterdag 16 september al vast in uw agenda. Nadere informatie hierover volgt.


www.markemallem.nl

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>