Kwartet WWWM. Foto: PR
Kwartet WWWM. Foto: PR

Saxofoons in De Kruidenhof

EIBERGEN - In het kader van de Berkelaktionstag (Berkelfestival op z'n Nederlands) is er op zondag 23 juli een extra optreden in de Kruidenhof te Mallum in Eibergen. Drie mannen en een vrouw vormen samen het saxofoonkwartet WWWM. Die naam, die eigenlijk niet officieel is, heeft alles te maken met de vier blazers: Magda op altsax, Wim op altsax, Wim op tenorsax en, jawel, ook een Wim op baritonsax.

Het kwartet is ontsproten aan het seniorenorkest De Achterhoek, waarin de vier ergens in 2015 besloten om voor de hobby een kwartet te vormen. Ze spelen lichte muziek, die prettig in het gehoor ligt. Naast de tweewekelijkse repetitie speelt het kwartet ook in verzorgingshuizen of bij een opening en natuurlijk als intermezzo bij optredens van het Seniorenorkest.

Tijdens de Berkelaktionstag is de Kruidenhof langer geopend dan normaal, namelijk van 10.00 tot 17.00 uur.

Behalve in Eibergen zijn er ook elders allerlei activiteiten voor jong en oud, variërend van kanovaren en paardrijden tot natuurwandelingen en muziekoptredens. Nederlandse Berkelsteden die deelnemen zijn Zutphen, Almen, Lochem, Ruurlo, Borculo, Eibergen en Rekken. In Duitsland doen de Berkelsteden Stadtlohn, Gescher, Vreden, Coesfeld en Billerbeck mee.

reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>