Het echtpaar Everink-Krooshof met wethouder Hoytink. Foto: Rob Weeber
Het echtpaar Everink-Krooshof met wethouder Hoytink. Foto: Rob Weeber

Echtpaar Everink-Krooshof 60 jaar getrouwd

NEEDE - Afgelopen donderdag vierde het echtpaar Everink-Krooshof hun diamanten huwelijksdag. Hoewel ze elkaar al kenden, sloeg de vonk pas echt over in 1954 op een dansfeest in het voormalige hotel Roelofsen in Diepenheim. Daar speelden toen The Moodchers van de gebroeders Henk en Ab Waanders. Drie jaar later, in 1957, trouwden ze.

Marinus is afkomstig uit Barchem en werkte destijds in de timmerfabriek van Everink. Na zijn huwelijk verhuisde hij naar Neede waar hij op 24-jarige leeftijd in de Ruwenhofstraat zijn eigen meubelmakerij begon. Hij vervaardigde een klassieke meubellijn met producten als kussenkast, kabinetkast en kruispoottafel. Naast zijn meubelmakerij was hij 37 jaar, tot 2007, actief bij de vrijwillige brandweer, waarvan de laatste zeventien jaar als commandant. Een dieptepunt was dat hij zo'n 45 jaar geleden zijn eigen huis aan de Haaksbergseweg moest blussen. Het brandde niettemin geheel uit. Op zijn 54ste stopte hij met werken. Nog steeds is hij wekelijks actief met volleybal en sporten.

Dinie komt uit een ondernemersgezin uit Neede. Haar ouders hadden op de plek waar nu Scapino zit een kruidenierszaak. Naast het werk in de ouderlijke zaak heeft zij altijd de zorg voor het huishouden gehad. Als hobby had ze muziek. Ze speelde 25 jaar lang trompet bij Excelsior. Het echtpaar heeft twee kinderen, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

reageer als eerste
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221758&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=achterhoeknieuwseibergenneede.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=700,715,716" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>